• Publicistklubben

Debatt Östra: Landstingsleaks

Välkommen den 28 februari klockan 19:00 till Correns hus, Badhusgatan 5 i Linköping.

Det stormar kring landstingledningen i Östergötland just nu. Det hela började med att Norrköpings Tidningar publicerade dokument som visar att diskussioner förts om att sälja ut ett antal vårdcentraler.

Informationen kom från minnesanteckningar från ett möte med den borgerliga majoriteten inom landstinget. Enligt Marie Morell har någon stulit minnesanteckningarna som låg i en skrivare på landstingets kansli och lämnat över dem till tidningen. Hon ser mycket allvarligt på det som hänt och polisanmälde händelsen. En polisanmälan som snabbt lades ned. Händelsen har även lett till att Morell blivit anmäld till både justitiekanslern och justitieombudsmannen.

Kom och hör de inblandade i en debatt om källskydd och meddelarfrihet arrangerad av Publicistklubben Östra kretsen.

Deltagare:

  • Marie Morell (M) ordförande i landstingsstyrelsen
  • Lasse Pettersson (VL) ordförande i hälso och sjukvårdsnämnden
  • Anders Nilsson publisher och ansvarig utgivare på Norrköpings Tidningar
  • Alexandra Lundvik jurist på Tidningsutgivarna

Debattledare: Petter Ahnoff, Sveriges Radio

(Fler namn kan tillkomma.)

Mer från PK Östra
PK Östra håller årsmöte 27 augusti

Som vi tidigare meddelat håller PK Östra sitt årsmöte torsdag den 27 augusti. Mötet sker kl 17.30 på Gubbens trädgårdscafe på Saltängsgatan 15 i Norrköping (gångavstånd från järnvägsstationen). Klubben bjuder… Läs mer

PK Östra flyttar fram årsmötet till augusti

Vi skickade tidigare i mars ut en kallelse till årsmöte den 21 april i Norrköping. Med tanke på det rådande smittläget och de rekommendationer som utfärdats av Folkhälsomyndigheten, har vi… Läs mer

Gräv om landshövding belönas med Guldsleven

Publicistklubbens östra krets tilldelar journalisten Lennart Palm utmärkelsen 2019 års Guldslev. Lennart Palm, som arbetar vid Sveriges Radio Kalmar, får priset för sitt avslöjande om landshövdingen i Kalmar län. Styrelsen… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem