• Publicistklubben

Debatt Östra: Landstingsleaks

Välkommen den 28 februari klockan 19:00 till Correns hus, Badhusgatan 5 i Linköping.

Det stormar kring landstingledningen i Östergötland just nu. Det hela började med att Norrköpings Tidningar publicerade dokument som visar att diskussioner förts om att sälja ut ett antal vårdcentraler.

Informationen kom från minnesanteckningar från ett möte med den borgerliga majoriteten inom landstinget. Enligt Marie Morell har någon stulit minnesanteckningarna som låg i en skrivare på landstingets kansli och lämnat över dem till tidningen. Hon ser mycket allvarligt på det som hänt och polisanmälde händelsen. En polisanmälan som snabbt lades ned. Händelsen har även lett till att Morell blivit anmäld till både justitiekanslern och justitieombudsmannen.

Kom och hör de inblandade i en debatt om källskydd och meddelarfrihet arrangerad av Publicistklubben Östra kretsen.

Deltagare:

  • Marie Morell (M) ordförande i landstingsstyrelsen
  • Lasse Pettersson (VL) ordförande i hälso och sjukvårdsnämnden
  • Anders Nilsson publisher och ansvarig utgivare på Norrköpings Tidningar
  • Alexandra Lundvik jurist på Tidningsutgivarna

Debattledare: Petter Ahnoff, Sveriges Radio

(Fler namn kan tillkomma.)

Mer från PK Östra
Debatt om nya mediemarknaden i Kalmar län – 3 juni

Publicistklubben Öst bjuder in till ett panelsamtal kring Kalmar läns nya mediemarknad där bland annat följande frågor diskuteras: Hur förhåller sig de olika aktörerna till varandra? Hur skiljer de sig… Läs mer

Träffa Caspar Opitz på PK Östras årsmöte

Publicistklubbens Östra krets håller årsmöte onsdag den 28 april kl 19.00. Mötet hålls denna gång via videomöte av pandemiskäl. Föranmälan krävs för att delta. På mötet berättar Caspar Opitz om sin nya roll… Läs mer

Intervju med Tina Enström – 2020 års vinnare av Guldsleven

Publicistklubbens östra krets tilldelar journalisten Tina Enström utmärkelsen 2020 års Guldslev. Tina Enström, som arbetar vid SVT Öst i Norrköping, får priset för sin nyskapande bevakning av en undersköterskas arbete… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem