• Publicistklubben

Debatt Östra: Landstingsleaks

Välkommen den 28 februari klockan 19:00 till Correns hus, Badhusgatan 5 i Linköping.

Det stormar kring landstingledningen i Östergötland just nu. Det hela började med att Norrköpings Tidningar publicerade dokument som visar att diskussioner förts om att sälja ut ett antal vårdcentraler.

Informationen kom från minnesanteckningar från ett möte med den borgerliga majoriteten inom landstinget. Enligt Marie Morell har någon stulit minnesanteckningarna som låg i en skrivare på landstingets kansli och lämnat över dem till tidningen. Hon ser mycket allvarligt på det som hänt och polisanmälde händelsen. En polisanmälan som snabbt lades ned. Händelsen har även lett till att Morell blivit anmäld till både justitiekanslern och justitieombudsmannen.

Kom och hör de inblandade i en debatt om källskydd och meddelarfrihet arrangerad av Publicistklubben Östra kretsen.

Deltagare:

  • Marie Morell (M) ordförande i landstingsstyrelsen
  • Lasse Pettersson (VL) ordförande i hälso och sjukvårdsnämnden
  • Anders Nilsson publisher och ansvarig utgivare på Norrköpings Tidningar
  • Alexandra Lundvik jurist på Tidningsutgivarna

Debattledare: Petter Ahnoff, Sveriges Radio

(Fler namn kan tillkomma.)

Mer från PK Östra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

PK Östra presenterar nytt stipendium

PK Östras stipendium är avsett för medlemmar i kretsen. Stipendiet ska främja studier, utbildning eller annan förkovran som gynnar den lokala journalistiken. Syftet med studierna ska vara att bredda och fördjupa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem