• Publicistklubben

Årsmöte PK Södra Norrland

Publicistklubben Södra Norrland bjuder in till årsmöte, onsdagen den 4 april klockan 18.00.
Årsmötet hålls på restaurang Oscar i Sundsvall. Mediabar från klockan 17.00, mötet börjar 18.00 och efter mötet bjuds på underhållning av tre professorer.

Ingela Wadbring är professor i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning på medieutveckling. Ny på Mittuniversitetet – tidigare på JMG i Göteborg. Följer framför allt publikens utveckling; vad händer med publiken när omvärlden förändras och medierna med den? I regeringens pressutredning. När Ingela inte forskar, så åker hon tåg, klappar katterna, lyssnar på tysk hårdrock och läser tidskrifter – gärna Filter men helst inte Fantomen.

Jesper Strömbäck är professor i journalistik och medie- och kommunikationsvetenskap. Fram till våren 2013 är Jesper huvudsekreterare och kanslichef för regeringens Framtidskommission (www.framtidskommissionen.se). När han inte forskar eller utreder framtiden ägnar han sig gärna åt att läsa Fantomen eller lyssna på hiphop.

Lars Nord är professor i politisk kommunikation och journalistik. Under perioden 2011-2012 ledamot av regeringens public service-kommitté som utreder framtidens radio och tv i allmänhetens tjänst. När han inte forskar tar han hand om allt som har med islandshästar att göra utom att rida och han läser endast Fantomen när denne uppträder under alter egot Dragos i Motala Tidning.

Det bjuds på enklare tilltugg, dryck köper du själv. Anmälan till ordförande Lotte Nord, lotte.nord@sverigesradio.se eller telefon 070 2848084.

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem