• Publicistklubben

Årsboksbloggen: #PKdebatt om #PKarsbok

Här gästbloggar redaktörerna för Publicistklubbens årsbok 2012, Yasmine El Rafie och Ülkü Holago, fram till Publicistklubbsdebatten den 16 april som utgår från årets tema: ”Framtidens journalister”.

Här är inbjudan för den årsboksrelaterade delen. Vi kommer att blogga mer om detaljerna när det närmar sig. Frågor och input är välkommet och kommer att inkorporeras både innan, under och efter debatten. Så vad tycker ni?

***

PK:s Årsbok 2012:

Framtidens journalister

Ramarna krymper men kraven ökar. De fasta jobben blir färre och slumpen avgör vem som får dem. Framtidens journalist ska vara högutbildad, snabb, multimedial och flexibel. Tuff utåt,men from som ett lamm mot cheferna. Drömbild eller nidbild?

16 april, 19.00. I panelen:

  • Pia Condé, lämnar journalistiken och blir pressekreterare
  • Ulrica Widsell, vice ordf i SJF, ordförande i förbundets aktionsgrupp för bemanningsanställda
  • Ulf Johansson, programchef, SVT
  • Ingrid Wibom, personaldirektör, Sveriges Radio
  • Magnus Persson, nyhetschef, TT
  • Annakarin Runestad, administrativ chef på Nyhetsbolaget Sverige, produktionsbolag åt TV4

Debattledare: Yasmine El Rafie och Ülkü Holago, redaktörer för Publicistklubbens årsbok 2012.

Mer från Årsboken
Årsrapport PK-Stockholm 2015

Läs mer

 Ordföranden har ordet om 2014

Nils Horners sista reportage handlade om afghanska kvinnors oro inför det väntande valet. Det sändes den 11 mars 2014. Samma dag sköts han till döds på en gata i Kabul.… Läs mer

Rapport från PK Stockholm 2014

Året har dominerats av frågor kring yttrandefrihetens pris, inte minst efter mordet på korrespondenten Nils Horner. Återkommande frågor är hot och trakasserier mot journalister. Tidningskrisen, digitaliseringen och omvandlingen av mediebranschen… Läs mer

Årsboken 2012: Ordföranden har ordet

Om filosofen John Stuart Mill skulle återuppstå och kunde spana in hur vi har det med yttrandefriheten idag tror jag han skulle bli förvånad. Och ganska besviken. I Sverige har… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem