• Publicistklubben

Sportdebatt i Örnsköldsvik

Elitklubbarna lindar redaktionerna runt hockeyklubban. I takt med att elitidrotten professionaliserar sina mediestrategier hamnar sportredaktionerna längre och längre upp i knät på klubbarna. Eller är det verkligen så det ser ut?
Hur är relationen mellan bevakare och bevakad? Behöver elitklubbarna verkligen medierna, eller är det medierna som i själva verket behöver klubbarna?

I panelen:
Anders Trollsås, vd Modo hockey
Per Hägglund, sportchef Allehanda
Ulf Häggqvist, före detta sportchef ÖA, hockeyreporter för TT

Samtalsledare: Marcus Melinder, nyhetschef Tidningen Ångermanland.

Plats: Rådhuset i Örnsköldsvik, Rådhusgatan 1A.
Tid: 15 maj, 18.30. Debatten börjar 19.00.

Anmäl dig – och du är garanterad tilltugg och dryck! Anmälan senast förmiddag 14 maj.
Anmälan görs till Elin Holmberg, elin.holmberg@allehanda.se.

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem