• Publicistklubben

Sportdebatt i Örnsköldsvik

Elitklubbarna lindar redaktionerna runt hockeyklubban. I takt med att elitidrotten professionaliserar sina mediestrategier hamnar sportredaktionerna längre och längre upp i knät på klubbarna. Eller är det verkligen så det ser ut?
Hur är relationen mellan bevakare och bevakad? Behöver elitklubbarna verkligen medierna, eller är det medierna som i själva verket behöver klubbarna?

I panelen:
Anders Trollsås, vd Modo hockey
Per Hägglund, sportchef Allehanda
Ulf Häggqvist, före detta sportchef ÖA, hockeyreporter för TT

Samtalsledare: Marcus Melinder, nyhetschef Tidningen Ångermanland.

Plats: Rådhuset i Örnsköldsvik, Rådhusgatan 1A.
Tid: 15 maj, 18.30. Debatten börjar 19.00.

Anmäl dig – och du är garanterad tilltugg och dryck! Anmälan senast förmiddag 14 maj.
Anmälan görs till Elin Holmberg, elin.holmberg@allehanda.se.

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem