• Publicistklubben

Debatt i Östersund – inställd!

Den här debatten ställdes tyvärr in i sista minuten av olika skäl.
Vi beklagar men försöker styra upp ny, spännande debatt i Östersund.

Journalisterna och politiken

Debatt i Östersund den 28 maj.

Var tog fri och oberoende journalistik vägen?
Är Östersunds Posten centerns husorgan och Länstidningen socialdemokraternas? Frågan aktualiserades nyligen i ett radioinlägg av Jens Ganman.
En färsk rapport visar att miljöpartiet och vänstern är journalisternas favoritpartier – styrs innehållet av rödgrön journalistik?

Jens Ganman, författare, frilans
Hans Lindeberg, chefredaktör ÖP
Lennart Mattsson, chefredaktör LT
Kvällens moderator är Karin Bångman.

När? Måndag 28 maj 2012, KL 18 – 20
Var? Regionalt Designcentrum Jämtland. Prästgatan 9, Östersund.

Publicistklubben bjuder på macka och dryck om du anmält dig senast fredagen 25 maj (drop in funkar också, men då kanske du blir utan macka).
Anmälan till Katarina Ryckenberg r-write@telia.com 070-2698138 eller Karin Bångman karin.bangman@gmail.com 073-3319120.

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem