• Publicistklubben

Direktsändning Stockholm: Cirkus Quick

Publicistklubbens ordförande Stina Dabrowski, inledde kvällen med att – tillsammans med publiken på plats i Kulturhuset –glädjas åt nyheten att journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye släpps ur fångenskapen i Etiopien.

Sedan följde kvällens första programpunkt: Intervjun med Ann-Marie Åsheden, författare till boken Förbannelsen, om journalistiken kring Palmeutredningen.

 

Därefter följde debatten om Cirkus Quick – journalister som kappvändare

Inledningsvis i klippet ses advokaten Thomas Olsson kort svara på frågor om frisläppandet av Martin Schibbye och Johan Persson. Olsson är, som av en händelse, advokat för både de två frilansjournalisterna och för Thomas Quick/Sture Bergwall.

Innan paneldebatten kom igång på allvar ställde debattledaren Stina Dabrowski några frågor till Dan Larsson, författare till boken Mytomanen Thomas Quick.

Deltog i debatten gjorde (från vänster till höger i bild) Gubb Jan Stigson, Dala-Demokraten, Mattias Göransson, Filter, Claes Borgström, advokat, Jan Guillou, författare och Kerstin Weigl, Aftonbladet.

 

Mer från PK Stockholm
PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben Publicistklubben flyttar tillbaka till KulturhusetKulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem