• Publicistklubben

Direktsändning Stockholm: Cirkus Quick

Publicistklubbens ordförande Stina Dabrowski, inledde kvällen med att – tillsammans med publiken på plats i Kulturhuset –glädjas åt nyheten att journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye släpps ur fångenskapen i Etiopien.

Sedan följde kvällens första programpunkt: Intervjun med Ann-Marie Åsheden, författare till boken Förbannelsen, om journalistiken kring Palmeutredningen.

 

Därefter följde debatten om Cirkus Quick – journalister som kappvändare

Inledningsvis i klippet ses advokaten Thomas Olsson kort svara på frågor om frisläppandet av Martin Schibbye och Johan Persson. Olsson är, som av en händelse, advokat för både de två frilansjournalisterna och för Thomas Quick/Sture Bergwall.

Innan paneldebatten kom igång på allvar ställde debattledaren Stina Dabrowski några frågor till Dan Larsson, författare till boken Mytomanen Thomas Quick.

Deltog i debatten gjorde (från vänster till höger i bild) Gubb Jan Stigson, Dala-Demokraten, Mattias Göransson, Filter, Claes Borgström, advokat, Jan Guillou, författare och Kerstin Weigl, Aftonbladet.

 

Mer från PK Stockholm
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem