• Publicistklubben

Direktsändning Stockholm: Cirkus Quick

Publicistklubbens ordförande Stina Dabrowski, inledde kvällen med att – tillsammans med publiken på plats i Kulturhuset –glädjas åt nyheten att journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye släpps ur fångenskapen i Etiopien.

Sedan följde kvällens första programpunkt: Intervjun med Ann-Marie Åsheden, författare till boken Förbannelsen, om journalistiken kring Palmeutredningen.

 

Därefter följde debatten om Cirkus Quick – journalister som kappvändare

Inledningsvis i klippet ses advokaten Thomas Olsson kort svara på frågor om frisläppandet av Martin Schibbye och Johan Persson. Olsson är, som av en händelse, advokat för både de två frilansjournalisterna och för Thomas Quick/Sture Bergwall.

Innan paneldebatten kom igång på allvar ställde debattledaren Stina Dabrowski några frågor till Dan Larsson, författare till boken Mytomanen Thomas Quick.

Deltog i debatten gjorde (från vänster till höger i bild) Gubb Jan Stigson, Dala-Demokraten, Mattias Göransson, Filter, Claes Borgström, advokat, Jan Guillou, författare och Kerstin Weigl, Aftonbladet.

 

Mer från PK Stockholm
Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben Publicistklubben flyttar tillbaka till KulturhusetKulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer… Läs mer

Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Tekniskt fel – hela sändningen läggs ut i efterhand

Vid måndagens livesända PK-debatt med rubriken Korrarna och Corona inträffade ett sändningsavbrott efter cirka 45 minuter. Tyvärr gick det inte att få upp sändningen igen. Debatten spelades dock in, och… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem