• Publicistklubben

Direktsändning Stockholm: Cirkus Quick

Publicistklubbens ordförande Stina Dabrowski, inledde kvällen med att – tillsammans med publiken på plats i Kulturhuset –glädjas åt nyheten att journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye släpps ur fångenskapen i Etiopien.

Sedan följde kvällens första programpunkt: Intervjun med Ann-Marie Åsheden, författare till boken Förbannelsen, om journalistiken kring Palmeutredningen.

 

Därefter följde debatten om Cirkus Quick – journalister som kappvändare

Inledningsvis i klippet ses advokaten Thomas Olsson kort svara på frågor om frisläppandet av Martin Schibbye och Johan Persson. Olsson är, som av en händelse, advokat för både de två frilansjournalisterna och för Thomas Quick/Sture Bergwall.

Innan paneldebatten kom igång på allvar ställde debattledaren Stina Dabrowski några frågor till Dan Larsson, författare till boken Mytomanen Thomas Quick.

Deltog i debatten gjorde (från vänster till höger i bild) Gubb Jan Stigson, Dala-Demokraten, Mattias Göransson, Filter, Claes Borgström, advokat, Jan Guillou, författare och Kerstin Weigl, Aftonbladet.

 

Mer från PK Stockholm
Nya styrelsemedlemmar i Publicistklubben 2021/22

Fyra nya styrelsemedlemmar valdes in vid Publicistklubbens årsmöte. Mötet hölls på grund av coronarestriktioner helt digitalt. Lena Mellin, Aftonbladet, var årsmötesordförande. Ett 20-tal medlemmar deltog i mötet, som följdes av… Läs mer

Se hela debatten från 19/4: Kända män gråter ut – kladdig backlash?

Vi vill be så mycket om ursäkt för det tekniska strul som gjorde att livesändningen av debatten den 19/4 inte fungerade som den skulle. Nedan finns dock hela debatten bandad… Läs mer

Dagordning för årsmöte i Publicistklubbens Stockholmskrets

Nedan följer dagordning för årsmötet i Publicistklubbens Stockholmskrets. Mötet äger rum måndagen den 19 april 2021 kl 17.00 och hålls digitalt på Google Meet på grund av pandemin. Anmälan till… Läs mer

PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem