• Publicistklubben

Var fanns tredje statsmakten under cirkus Quick?

Höstens första Publicistklubb i Sundsvall blir en resa in i getingboet kring Sture Bergwalls aka Thomas Quicks morderkännanden, domar, resningar – och framför allt – journalistiken runt allt detta. Är det läge för självrannsakan? Har tredje statsmakten gjort sitt jobb? Vad har vi lärt oss?
Kjell Carnbro från PKs styrelse leder samtalet.
I panelen: Jenny Küttim (researcher, arbetat med Hannes Råstams tv-dokumentärer), Patric Sellén (SVT-reporter), Anna-Clara Asplund (Johan Asplunds mamma). Sture Bergwall medverkar via telefon.

Var? Mittuniversitetet, Fälldinsalen
När? Tisdag den 18 september klockan 18.30

Efter debatten fortsätter vi under mer avslappnade former med eftersits på Bishops Arms.

Uppdaterat:
Redan nu kan du lyssna på en intervju som Kjell Carnbro gjort med Sture Bergwall inför debatten.
Sture Bergwall del 1 by sofia
Sture Bergwall del 2 by sofia
Sture Bergwall del 3 by sofia
Sture Bergwall del 4 by sofia

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem