• Publicistklubben

Var fanns tredje statsmakten under cirkus Quick?

Höstens första Publicistklubb i Sundsvall blir en resa in i getingboet kring Sture Bergwalls aka Thomas Quicks morderkännanden, domar, resningar – och framför allt – journalistiken runt allt detta. Är det läge för självrannsakan? Har tredje statsmakten gjort sitt jobb? Vad har vi lärt oss?
Kjell Carnbro från PKs styrelse leder samtalet.
I panelen: Jenny Küttim (researcher, arbetat med Hannes Råstams tv-dokumentärer), Patric Sellén (SVT-reporter), Anna-Clara Asplund (Johan Asplunds mamma). Sture Bergwall medverkar via telefon.

Var? Mittuniversitetet, Fälldinsalen
När? Tisdag den 18 september klockan 18.30

Efter debatten fortsätter vi under mer avslappnade former med eftersits på Bishops Arms.

Uppdaterat:
Redan nu kan du lyssna på en intervju som Kjell Carnbro gjort med Sture Bergwall inför debatten.
Sture Bergwall del 1 by sofia
Sture Bergwall del 2 by sofia
Sture Bergwall del 3 by sofia
Sture Bergwall del 4 by sofia

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem