• Publicistklubben

Här kan du se Quick-debatten från Sundsvall

På tisdag den 18/9 diskuterades mediabevakningen kring Thomas Quick/Sture Bergall på Publicistklubben i Sundsvall. Det var fullsatt när Kjell Carnbro ledde samtalet med Jenny Küttim, Anna-Clara Asplund och Patric Sellén i panelen.
I publiken fanns bland andra Pelle Svensson, flera journalister som bevakat Johan-fallet och informationschefen hos polisen i Västernorrland, Börje Öhman.

Jenny Küttim, kollega till Hannes Råstam, berättade om arbetet med tevedokumentärerna och boken om Sture Bergwall.
Patric Sellén, journalist från Sundsvall ägnade sig åt självrannsakan och medgav att han och kåren i stort har en övertro på auktoriteter, samt att ”vi tyckte det var så häftigt med en seriemördare, vi ville tro att det var sant”.
Anna-Clara Asplund, mamma till Johan Asplund, ett av Quicks påstådda offer, berättar om hur hon uppfattade mediabevakningen kring fallet. Hon trodde aldrig att Quick var skyldig.

Här kan du se debatten, vi ber om ursäkt för det dåliga ljudet:

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem