• Publicistklubben

Debatt Stockholm 8 oktober: Om yttrandefrihet, rasism och självcensur

 

Tintin, Lilla hjärtat, Rondellhunden – hur ska vi förhålla oss till orden och bilderna som triggar igång känslor, debatt och rasande folkmobbar. Om yttrandefrihet, rasism och självcensur.


Kvällens program

18.30 Publicistklubbens pris till Anna Politkovskajas minne 2012, delas ut till Martin Schibbye och Johan Persson.
Priset delas med sportjournalisten Jonas Fahlman på Västerbottens Folkblad som tog emot priset den 12 mars i år.


19.00
Debatt. I panelen: (uppdaterad 4 oktober)

  • Lars Vilks, konstnär
  • Marianne Lindberg de Geer, konstnär
  • Per Wirtén,  författare och frilansskribent
  • Sakine Madon, krönikör i Expressen
  • Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet

Samtalsledare: Stina Dabrowski, PK-ordförande


20.15
PK Pub – mingla och träffa kollegor under trivsamma former

Varmt välkomna önskar styrelsen.


Meny
: Vildgryta med kokt potatis, Broccolipaj

OBS! Det går inte längre att boka bord till debatten, som är full. Vid eventuella återbud kommer vi att släppa in fler medlemmar på plats. På grund av det stora intresset vill vi även informera om att endast Publicistklubbens medlemmar kommer att släppas in. För dig som är publicistiskt verksam går det att fylla i anmälningsblankett vid ankomst.

Debatten sänds live här på www.publicistklubben.se. Här kan du också se prisutdelning och panel i efterhand.

Följ oss på twitter med #pkdebatt.

Mer från PK Stockholm
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben Publicistklubben flyttar tillbaka till KulturhusetKulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer… Läs mer

Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem