• Publicistklubben

Debatt i Östersund

Östersundstidningar som en del av den stora Mittmediafamiljen bromsar (lägger ner egen gratistidning, gemensam redigering) och gasar (köper 100 procent, bäddar in Public Service). Blir journalistiken billigare, snabbare – och bättre? Publicistklubben Södra Norrland bjuder in till debatt i Östersund på torsdag den 8 november.

Bosse Svensson, utvecklingschef i Stampen och styrelseordförande för mktmedia. Ska inom 14 månader hitta nya digitala intäkter på 460 miljoner kronor:
” mktmedia är utvecklingsbolaget som vill bli Europas ledande kraft på att skapa lönsam
medieutveckling i partnerskap”

Jonas Nordling, SJF – Journalistförbundets ordförande med 17.300 medlemmar:
”Redaktioners bristande utvecklingsarbete resulterar i kraftiga besparingar”

Moderator: Kjell Carnbro – fd chefredaktör Sundsvalls Tidning, Tidningsutgivarna. Idag konsult hos Mediegruppen.

Plats: Designcentrum, Prästgatan 9 i Östersund.
Tid: Torsdag den 8 november klockan 18.30. Vi beräknar hålla på till 20.30 ungefär.

Publicistklubben södra Norrland bjuder på lättare förtäring och dryck.
Anmälan krävs! Mejla PK södra Norrlands ordförande lotte.nord@sverigesradio.se

Varmt välkomna till en toppintressant kväll i Östersund!

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem