• Publicistklubben

Debatt Stockholm: Efter järnrören

Välkommen till debatt måndagen den 3 december på Café Panorama, plan 5 i Kulturhuset vid Sergels Torg. Dörrarna öppnas kl 17.30.

18.30 Vem får årets Guldpenna? Presentation och intervju.

19.00 Debatt. Rapporteringen om Sverigedemokraterna vände på en gata i Stockholm, en sensommarkväll för två år sedan. Nu om inte förr ställs de viktiga frågorna om hur och varför Sverigedemokraterna ska granskas djupare och bättre än alla andra partier i riksdagen. I panelen:

Björn Häger, frilansjournalist
Lena Sundström, journalist och författare
Ehsan Fadakar, chefredaktör Nyheter 24
Linus Bylund, pressekreterare för Sverigedemokraterna

Samtalsledare: Stina Dabrowski, PK-ordförande

20.15 PK Pub

 

Meny: Vinkokt kyckling med bacon och champinjoner samt ris eller vegetarisk lasagne

Bordsbeställning: Görs antingen på denna länk eller genom samtal till PK:s kansli tel 08-556 061 49 (kl 08.30-12.00) Bokningar kan inte göras via PK:s telefonsvarare.

Debatten direktsänds som vanligt här på sajten där du också kan följa samtal och panel i efterhand. Delta i diskussionen på twitter med #pkdebatt.

Mer från PK Stockholm
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem