• Publicistklubben

Publicistklubben inbjuder tillsammans med Göteborg International Film Festival till debattkvällen:


I STORA DÖDA MÄNS SÄLLSKAP

Med utgångspunkt i filmerna Call girl, Dom över död man och Palme diskuterar vi vilka friheter man kan ta sig i konstens namn, var gränserna går för yttrandefrihet och förtal och vad vi väljer bort i nutida skildringar av historiska personer som Olof Palme och Torgny Segerstedt.

I debatten:

Nils Funcke, publicist och expert i yttrandefrihetsfrågor
Anders Johnson, skriftställare och författare till en Torgny Segerstedt-biografi
Tove Torbiörnsson, dokumentärfilmare och avdelningschef på Svenska filminstitutet.

Moderator: Britt-Marie Mattsson, GP.

Kvällen inleds med

Ett samtal mellan Gabriela Pichler, prisad för långfilmsdebuten Äta sova dö, och Maria Domellöf-Wik, filmkritiker på GP och masterstudent i film.

Plats: Kristallfoajén, Stora teatern, Göteborg
Pris: Gratis
Datum: Tisdag 29 januari
Tid: Kl. 19:15 mingel. 19:30 börjar kvällens samtal.

OBS!Ingen anmälan och ingen mat. Vi bjuder på ett glas vin.

VÄLKOMNA!

Styrelsen Publicistklubbens Västra Krets och Göteborg International Film Festival

Mer från PK Västra
PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem