• Publicistklubben

Publicistklubben inbjuder tillsammans med Göteborg International Film Festival till debattkvällen:


I STORA DÖDA MÄNS SÄLLSKAP

Med utgångspunkt i filmerna Call girl, Dom över död man och Palme diskuterar vi vilka friheter man kan ta sig i konstens namn, var gränserna går för yttrandefrihet och förtal och vad vi väljer bort i nutida skildringar av historiska personer som Olof Palme och Torgny Segerstedt.

I debatten:

Nils Funcke, publicist och expert i yttrandefrihetsfrågor
Anders Johnson, skriftställare och författare till en Torgny Segerstedt-biografi
Tove Torbiörnsson, dokumentärfilmare och avdelningschef på Svenska filminstitutet.

Moderator: Britt-Marie Mattsson, GP.

Kvällen inleds med

Ett samtal mellan Gabriela Pichler, prisad för långfilmsdebuten Äta sova dö, och Maria Domellöf-Wik, filmkritiker på GP och masterstudent i film.

Plats: Kristallfoajén, Stora teatern, Göteborg
Pris: Gratis
Datum: Tisdag 29 januari
Tid: Kl. 19:15 mingel. 19:30 börjar kvällens samtal.

OBS!Ingen anmälan och ingen mat. Vi bjuder på ett glas vin.

VÄLKOMNA!

Styrelsen Publicistklubbens Västra Krets och Göteborg International Film Festival

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

PK Västra håller årsmöte 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Årsmötet kommer att sändas digitalt. På grund av covid -19 kommer vi dessvärre att tvingas begränsa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem