• Publicistklubben

Johan Persson, Martin Schibbye och landshövdningen

På måndag tar Johan Persson och Martin Schibbye emot Ludvig Nordström-priset i Härnösand. I samband med det frågas de ut av Publicistklubbens Marcus Melinder, om tiden i fängelset och om journalistikens villkor.
Ludvid Nordström-sällskapet står för arrangemanget och biljett krävs, anmäl dig omgående till ordförande Lotte Nord om du vill ha en plats! lotte.nord@sverigesradio.se Biljetterna är tyvärr slut! Roligt med så stort intresse, vi beklagar om du ej hann få tag i biljett.

Efter prisutdelningen har Publicistiklubben eftersits på Svensson Kök & Bar, Nybrogatan 5 i Härnösand. Dit kommer landshövdingen Bo Källstrand för att svara på frågor om vad som nu händer med Härnösand och om mediebevakningen av Mittuniversitetet. (till eftersitsen är du välkommen även utan biljett)

När? Måndag 25 februari kl 18.30.
Var? Sigmasalen, Mittuniversitetet i Härnösand. Gånsviksvägen 2.
Eftersitsen på Svenssons börjar direkt efter.

VÄLKOMMEN!

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem