• Publicistklubben

Johan Persson, Martin Schibbye och landshövdningen

På måndag tar Johan Persson och Martin Schibbye emot Ludvig Nordström-priset i Härnösand. I samband med det frågas de ut av Publicistklubbens Marcus Melinder, om tiden i fängelset och om journalistikens villkor.
Ludvid Nordström-sällskapet står för arrangemanget och biljett krävs, anmäl dig omgående till ordförande Lotte Nord om du vill ha en plats! lotte.nord@sverigesradio.se Biljetterna är tyvärr slut! Roligt med så stort intresse, vi beklagar om du ej hann få tag i biljett.

Efter prisutdelningen har Publicistiklubben eftersits på Svensson Kök & Bar, Nybrogatan 5 i Härnösand. Dit kommer landshövdingen Bo Källstrand för att svara på frågor om vad som nu händer med Härnösand och om mediebevakningen av Mittuniversitetet. (till eftersitsen är du välkommen även utan biljett)

När? Måndag 25 februari kl 18.30.
Var? Sigmasalen, Mittuniversitetet i Härnösand. Gånsviksvägen 2.
Eftersitsen på Svenssons börjar direkt efter.

VÄLKOMMEN!

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem