• Publicistklubben

PK Södra Norrland bjuder in till årsmöte och debatt

Onsdag den 27 mars har Publicistklubben Södra Norrland årsmöte med debatt på temat ”Reträtten från norr”.
Vilken röst har Norrland i Sverige – vem skildrar vardag, företag och kriser i norr?
Nyligen beslutade TT, Tidningarnas Telegrambyrå, att stänga kontoren i Norrland – ”Området går utmärkt att bevaka från Stockholm”. De är inte ensam om den analysen. Sedan tidigare har Dagens Nyheter, Expressen och Aftonbladet gått samma väg – söderut.

Medverkande är Po Tidholm, journalist och författare som är aktuell med boken Norrland, och en representant från TT, vi återkommer med namn.

Var? Restaurang Oscar, Vängåvan i Sundsvall.
När? Onsdag 27 mars. Årsmöte 18.45. Debatten börjar kl 19.00

Kom gärna i god tid för mat och mingel. Varmt välkommen!

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem