• Publicistklubben

Uppdatering inför PK Västras årsmöte med temat Satir

Får man göra vad som helst så länge det kallas satir? Vem och vad sätter värdet på det satir skildrar? Och hur mår egentligen satiren i Sverige idag?

HUR LÅNGT FÅR, SKA ELLER BÖR MAN GÅ
I SATIRENS NAMN?

Med Elisabeth Ohlson-Wallins fotomontage ”Kungamiddagen” som utgångspunkt diskuterar vi frågorna ovan. Vi är stolta över att kunna presentera kvällens panel som kommer att bestå av:

Elisabeth Ohlson-Wallin, fotograf och konstnär
Camilla Henemark, artist och debattör
Yrsa Stenius, krönikör och fd. PO
Claes Eriksson,bl.a. regissör, manusförfattare och medlem i Galenskaparna och After Shave

Moderator:

Belinda Olsson, SVT

Efter huvudebatten:

Föreningen Grävande Journalisters, FGJ, nyvlade ordförande Terje Carlsson berättar om sina tankar om föreningens framtid samt det publicistiska debattklimatet.

Kvällen avslutas med årsmöte. Årsmöteshandlingarna finns att ladda hem från länken: http://content.foreningshuset.se/KundMappar/7370/pkvastarsmote.pdf

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg
Tid: Från 17:00 serveras mat och dryck. Mötet börjar 18:00 och debatten ca. 18:30.
Medlemmar 100 kr, studenter 50 kronor.

Anmälan: Om du vill äta, anmäl dig på http://bit.ly/pkvast-130318. Det går även att ringa 0700-23 10 21 (telefonsvarare). Vi vill ha Din anmälan senast torsdagen 14 mars.

Observera att anmälan till buffén är bindande. Ingen anmälan om du inte vill äta.

Varmt välkommen!
Publicistklubbens styrelse

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem