• Publicistklubben

Kristoffer Triumf till PK Södra Norrland

Publicistklubben Södra Norrland välkomnar till debatt på Oscar i Sundsvall torsdag den 18 april.

Mannen bakom en av Sveriges mest nedladdade podcasts, ”Värvet”, har gett den långa intervjun en renässans. Vad är det som gör att så många människor varje vecka laddar ner timslånga avsnitt där två personer pratar med varandra? Ser vi en upprättelse för den långa intervjun i dessa tider av snuttifiering och informationsöverskott?
Kristoffer Triumf frågas ut av Sara Ödmark från PK:s styrelse.

Men först en debatt om huruvida SR konkurrerar ut dagspressen på nätet.
Sverigesradio.se ska bli ”…den självklara nyhetsförmedlaren på webben” stod det att läsa i Radiotidningen. Det blev upprinnelsen till en häftig debatt om public service-bolagets ställning på mediemarknaden.
Handlar det om överspända tidningshus eller en avgiftsfinansierad mediejätte med hybris?
I panelen:
Anders Ingvarsson, chefredaktör och ansvarig utgivare Dagbladet
Susanne Helsing, kanalchef Sveriges Radio Västernorrland
Moderator: Marcus Melinder från PK: s styrelse

Var? Restaurang Oscar, Vängåvan i Sundsvall.
När? Torsdag 18 april. Programmet börjar kl. 19.00 (mingel från 18:30)

Det finns möjlighet att äta för en rimlig penning (110 – 150 kronor), två rätter att välja mellan.
Öl och vin finns till försäljning.

Anmäl dig snarast till marcus.melinder@allehanda.se för att få garanterad plats (begränsat antal stolar). Insläpp även för den som ”spontankommer” men i mån av plats. Det brukar komma många!
Varmt välkommen!

Mer från PK Södra Norrland
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Fick du stipendiepengar? 100 journalister delar på 2,5 miljoner kronor

Publicistklubbens Hiertanämnd delar 2020 ut över 2,5 miljoner kronor till 100 svenska journalister. Projekten spänner från resor till Grönland och Påskön, till undersökningar av queerteater i New York och elitskolor… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem