• Publicistklubben

Kristoffer Triumf till PK Södra Norrland

Publicistklubben Södra Norrland välkomnar till debatt på Oscar i Sundsvall torsdag den 18 april.

Mannen bakom en av Sveriges mest nedladdade podcasts, ”Värvet”, har gett den långa intervjun en renässans. Vad är det som gör att så många människor varje vecka laddar ner timslånga avsnitt där två personer pratar med varandra? Ser vi en upprättelse för den långa intervjun i dessa tider av snuttifiering och informationsöverskott?
Kristoffer Triumf frågas ut av Sara Ödmark från PK:s styrelse.

Men först en debatt om huruvida SR konkurrerar ut dagspressen på nätet.
Sverigesradio.se ska bli ”…den självklara nyhetsförmedlaren på webben” stod det att läsa i Radiotidningen. Det blev upprinnelsen till en häftig debatt om public service-bolagets ställning på mediemarknaden.
Handlar det om överspända tidningshus eller en avgiftsfinansierad mediejätte med hybris?
I panelen:
Anders Ingvarsson, chefredaktör och ansvarig utgivare Dagbladet
Susanne Helsing, kanalchef Sveriges Radio Västernorrland
Moderator: Marcus Melinder från PK: s styrelse

Var? Restaurang Oscar, Vängåvan i Sundsvall.
När? Torsdag 18 april. Programmet börjar kl. 19.00 (mingel från 18:30)

Det finns möjlighet att äta för en rimlig penning (110 – 150 kronor), två rätter att välja mellan.
Öl och vin finns till försäljning.

Anmäl dig snarast till marcus.melinder@allehanda.se för att få garanterad plats (begränsat antal stolar). Insläpp även för den som ”spontankommer” men i mån av plats. Det brukar komma många!
Varmt välkommen!

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem