• Publicistklubben

PK Västra bjuder in till bildvisning av ”Gazaremsan” med dokumentärfotografen Katarina Despotovich

VEMS ÄRENDE GÅR JOURNALISTERNA?

”Ut med det gamla – in med det nya.” Det är parollen när Göteborg omvandlas och nya stadsdelar ska mejslas ut. Ofta hakar medierna på och skriver om nya fräscha bostäder och jungfrueliga spadtag. Men får de som betalar priset för omvandligen verkligen komma till tals i medierna?

Dokumentärfotograf Katarina Despotovic har sedan tre år tillbaka arbetat i forskningsprojektet ”Centrala Älvstaden – Stadsomvandling som citybranding, gentrifiering och upplevelsedesign”.

Hon har med sina bilder dokumenterat boende och verksamma i Kvillebäcken, det område som media gett öknamnet ”Gazaremsan”.

Exklusivt för PK:s medlemmar visar hon bilder och och berättar om sitt arbete – och om det Kvillebäcken som osynliggjorts i media.

Förrätt:

BRÖD BAKAT MED BIDRAGSFUSK

Så gick det till när Göteborgs-Posten avslöjade att den stora cafékedjan Le Pain Francaise inte hade rent mjöl i påsen.
Hör reportrarna Valeria Helander och Arne Larsson berätta om granskningen.

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg

Tid: Måndagen den 22:a april. Från 17:00 serveras mat och dryck. Medlemmar 100 kr, studenter 50 kronor. Mötet börjar klockan 18:00.

Anmälan: Om du vill äta, anmäl dig på http://bit.ly/pk-130422. Vi vill ha Din anmälan senast torsdagen 18 april.
OBS! Anmälan via gamla mejladressen fungerar inte längre.

Observera att anmälan till buffén är bindande. Ingen anmälan om du inte vill äta.

Varmt välkommen!

Publicistklubbens styrelse

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00. Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger… Läs mer

PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem