• Publicistklubben

PK Västra bjuder in till bildvisning av ”Gazaremsan” med dokumentärfotografen Katarina Despotovich

VEMS ÄRENDE GÅR JOURNALISTERNA?

”Ut med det gamla – in med det nya.” Det är parollen när Göteborg omvandlas och nya stadsdelar ska mejslas ut. Ofta hakar medierna på och skriver om nya fräscha bostäder och jungfrueliga spadtag. Men får de som betalar priset för omvandligen verkligen komma till tals i medierna?

Dokumentärfotograf Katarina Despotovic har sedan tre år tillbaka arbetat i forskningsprojektet ”Centrala Älvstaden – Stadsomvandling som citybranding, gentrifiering och upplevelsedesign”.

Hon har med sina bilder dokumenterat boende och verksamma i Kvillebäcken, det område som media gett öknamnet ”Gazaremsan”.

Exklusivt för PK:s medlemmar visar hon bilder och och berättar om sitt arbete – och om det Kvillebäcken som osynliggjorts i media.

Förrätt:

BRÖD BAKAT MED BIDRAGSFUSK

Så gick det till när Göteborgs-Posten avslöjade att den stora cafékedjan Le Pain Francaise inte hade rent mjöl i påsen.
Hör reportrarna Valeria Helander och Arne Larsson berätta om granskningen.

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg

Tid: Måndagen den 22:a april. Från 17:00 serveras mat och dryck. Medlemmar 100 kr, studenter 50 kronor. Mötet börjar klockan 18:00.

Anmälan: Om du vill äta, anmäl dig på http://bit.ly/pk-130422. Vi vill ha Din anmälan senast torsdagen 18 april.
OBS! Anmälan via gamla mejladressen fungerar inte längre.

Observera att anmälan till buffén är bindande. Ingen anmälan om du inte vill äta.

Varmt välkommen!

Publicistklubbens styrelse

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem