• Publicistklubben

PK Västra bjuder in till bildvisning av ”Gazaremsan” med dokumentärfotografen Katarina Despotovich

VEMS ÄRENDE GÅR JOURNALISTERNA?

”Ut med det gamla – in med det nya.” Det är parollen när Göteborg omvandlas och nya stadsdelar ska mejslas ut. Ofta hakar medierna på och skriver om nya fräscha bostäder och jungfrueliga spadtag. Men får de som betalar priset för omvandligen verkligen komma till tals i medierna?

Dokumentärfotograf Katarina Despotovic har sedan tre år tillbaka arbetat i forskningsprojektet ”Centrala Älvstaden – Stadsomvandling som citybranding, gentrifiering och upplevelsedesign”.

Hon har med sina bilder dokumenterat boende och verksamma i Kvillebäcken, det område som media gett öknamnet ”Gazaremsan”.

Exklusivt för PK:s medlemmar visar hon bilder och och berättar om sitt arbete – och om det Kvillebäcken som osynliggjorts i media.

Förrätt:

BRÖD BAKAT MED BIDRAGSFUSK

Så gick det till när Göteborgs-Posten avslöjade att den stora cafékedjan Le Pain Francaise inte hade rent mjöl i påsen.
Hör reportrarna Valeria Helander och Arne Larsson berätta om granskningen.

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg

Tid: Måndagen den 22:a april. Från 17:00 serveras mat och dryck. Medlemmar 100 kr, studenter 50 kronor. Mötet börjar klockan 18:00.

Anmälan: Om du vill äta, anmäl dig på http://bit.ly/pk-130422. Vi vill ha Din anmälan senast torsdagen 18 april.
OBS! Anmälan via gamla mejladressen fungerar inte längre.

Observera att anmälan till buffén är bindande. Ingen anmälan om du inte vill äta.

Varmt välkommen!

Publicistklubbens styrelse

Mer från PK Västra
PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem