• Publicistklubben

Öppet brev från Stina Dabrowski till Ida Ali-Lindqvist

Hej Ida,

Jag är hundra procent enig med dig om att en av de viktigaste frågorna just nu är att stå upp för solidariteten och ett samhälle där alla är välkomna.
Jag tror att vi har större chanser att lyckas om vi som tycker så håller ihop istället för att anklaga varandra för absurditeter. Det, om något, spelar rasisterna i händerna.
Publicistklubben ska vara ett ställe där vi diskuterar de viktigaste och svåraste publicistiska frågorna. Det är publicister som du, med dina unika erfarenheter, din ideologiska medvetenhet och ditt mustiga språk som behövs i den debatten.
Jag håller med dig om att det är min uppgift att problematisera frågeställningar och det har jag försökt göra även om du tycker att jag misslyckats denna gång.
Men kom till Publicistklubben och uttryck det, istället för att gå ur. Vi har haft fullsatta hus det senaste året och medlemstillströmningen, särskilt av unga medlemmar, har ökat markant. Våra websändningar ses av många tusen tittare, den senaste över 60 000.
Och tack och lov var det betydligt fler som ansökte om medlemskap efter vår senaste debatt än som ville gå ur. Men jag hoppas att ni omprövar ert beslut, för Publicistklubben behöver er. Välkomna tillbaka!

Stina Dabrowski

(Texten är ett svar på Ida Ali-Lindqvists debattinlägg i Expressen)

Mer från PK Stockholm
Nya styrelsemedlemmar i Publicistklubben 2021/22

Fyra nya styrelsemedlemmar valdes in vid Publicistklubbens årsmöte. Mötet hölls på grund av coronarestriktioner helt digitalt. Lena Mellin, Aftonbladet, var årsmötesordförande. Ett 20-tal medlemmar deltog i mötet, som följdes av… Läs mer

Se hela debatten från 19/4: Kända män gråter ut – kladdig backlash?

Vi vill be så mycket om ursäkt för det tekniska strul som gjorde att livesändningen av debatten den 19/4 inte fungerade som den skulle. Nedan finns dock hela debatten bandad… Läs mer

Dagordning för årsmöte i Publicistklubbens Stockholmskrets

Nedan följer dagordning för årsmötet i Publicistklubbens Stockholmskrets. Mötet äger rum måndagen den 19 april 2021 kl 17.00 och hålls digitalt på Google Meet på grund av pandemin. Anmälan till… Läs mer

PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem