• Publicistklubben

Öppet brev från Stina Dabrowski till Ida Ali-Lindqvist

Hej Ida,

Jag är hundra procent enig med dig om att en av de viktigaste frågorna just nu är att stå upp för solidariteten och ett samhälle där alla är välkomna.
Jag tror att vi har större chanser att lyckas om vi som tycker så håller ihop istället för att anklaga varandra för absurditeter. Det, om något, spelar rasisterna i händerna.
Publicistklubben ska vara ett ställe där vi diskuterar de viktigaste och svåraste publicistiska frågorna. Det är publicister som du, med dina unika erfarenheter, din ideologiska medvetenhet och ditt mustiga språk som behövs i den debatten.
Jag håller med dig om att det är min uppgift att problematisera frågeställningar och det har jag försökt göra även om du tycker att jag misslyckats denna gång.
Men kom till Publicistklubben och uttryck det, istället för att gå ur. Vi har haft fullsatta hus det senaste året och medlemstillströmningen, särskilt av unga medlemmar, har ökat markant. Våra websändningar ses av många tusen tittare, den senaste över 60 000.
Och tack och lov var det betydligt fler som ansökte om medlemskap efter vår senaste debatt än som ville gå ur. Men jag hoppas att ni omprövar ert beslut, för Publicistklubben behöver er. Välkomna tillbaka!

Stina Dabrowski

(Texten är ett svar på Ida Ali-Lindqvists debattinlägg i Expressen)

Mer från PK Stockholm
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem