• Publicistklubben

Öppet brev från Stina Dabrowski till Ida Ali-Lindqvist

Hej Ida,

Jag är hundra procent enig med dig om att en av de viktigaste frågorna just nu är att stå upp för solidariteten och ett samhälle där alla är välkomna.
Jag tror att vi har större chanser att lyckas om vi som tycker så håller ihop istället för att anklaga varandra för absurditeter. Det, om något, spelar rasisterna i händerna.
Publicistklubben ska vara ett ställe där vi diskuterar de viktigaste och svåraste publicistiska frågorna. Det är publicister som du, med dina unika erfarenheter, din ideologiska medvetenhet och ditt mustiga språk som behövs i den debatten.
Jag håller med dig om att det är min uppgift att problematisera frågeställningar och det har jag försökt göra även om du tycker att jag misslyckats denna gång.
Men kom till Publicistklubben och uttryck det, istället för att gå ur. Vi har haft fullsatta hus det senaste året och medlemstillströmningen, särskilt av unga medlemmar, har ökat markant. Våra websändningar ses av många tusen tittare, den senaste över 60 000.
Och tack och lov var det betydligt fler som ansökte om medlemskap efter vår senaste debatt än som ville gå ur. Men jag hoppas att ni omprövar ert beslut, för Publicistklubben behöver er. Välkomna tillbaka!

Stina Dabrowski

(Texten är ett svar på Ida Ali-Lindqvists debattinlägg i Expressen)

Mer från PK Stockholm
Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben Publicistklubben flyttar tillbaka till KulturhusetKulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer… Läs mer

Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Tekniskt fel – hela sändningen läggs ut i efterhand

Vid måndagens livesända PK-debatt med rubriken Korrarna och Corona inträffade ett sändningsavbrott efter cirka 45 minuter. Tyvärr gick det inte att få upp sändningen igen. Debatten spelades dock in, och… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem