• Publicistklubben

Publicistklubbens Västra krets inbjuder till debatt 13 maj: Public Service

VEM BEHÖVER PUBLIC SERVICE OCH VILKA SKA BETALA?

Public service har debatterats hårdare än tidigare det senaste året. Vad händer om SVT, SR och UR finansieras över skattsedeln? Ska SVT och UR slås ihop? Behöver uppdraget smalnas av?

Senare i maj kommer regeringen att bli klar med den proposition som ska lägga grunden för villkoren för de tre programbolagen de kommande sex åren. Vad säger politikerna? Hur tänker public servicecheferna?

I panelen:

Robert Olsson, i höst ny programdirektör på SVT med ansvar för nyheter och samhälle, Nina Glans, områdeschef SR Väst, Gunilla Carlsson (S), ordförande i kulturutskottet, Cecilia Magnusson (M), ledamot i kulturutskottet.

Paneldiskussionen startar kl.19.
Moderator:
Erik Blix

Dessutom:

Vi delar ut årets Johannapeng samt vårens JMG-stipendium för bästa examensarbete?

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg

Tid: Från 17:00 serveras mat och dryck. Medlemmar 100 kr, studenter 50 kronor. Mötet börjar klockan 18:00.

Anmälan: Om du vill äta, anmäl dig på http://bit.ly/pk-130513. Vi vill ha Din anmälan senast torsdagen 18 april. OBS! Anmälan via gamla mejladressen fungerar inte längre.

Observera att anmälan till buffén är bindande. Ingen anmälan om du inte vill äta.

Varmt välkommen!

Publicistklubbens styrelse

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem