• Publicistklubben

Den 27:e augusti är det så dags igen!

Till gamla, nya och blivande medlemmar:

Välkomna till ännu en höst med Publicistklubbens Västra krets!

Efter ett längre sommaruppehåll är vi tillbaka med en uppdatering och information kring vårt första möte, den 27:e augusti.

Kvällen tillägnas helt ett samtal med Sveriges Radios utrikeskorrar. De presenteras kort nedan men mer info om mötet kommer inom kort. Håll utkik här, på Facebook, Twitter, era mail eller inbjudan per post.

David Carlqvist, Kina
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=15224

Maria Sjöqvist, Afrika
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=12094

Robin Olin, ungdomskorre
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=11970

Mötet med korrarna kommer att hållas på Nefertiti och man kommer kunna skriva upp sig för mat etc., i vanlig ordning.

Info inför höstens kommande möten

25:e september ses vi på Pressnatta i samband med Bokmässan.
Inför kvällen vill vi efterlysa idéer och förslag från er – vad vill ni att vi tar upp? Skicka era förslag till oss genom att kommentera i fälten nedan eller maila ake.lundgren@gt.se

Redan dagen efter, den 26:e september är det dags för ny paneldebatt. Denna gång kommer utlovar vi något alldeles extra. Mer info om det i början av september. Debatten kommer vara i en av Bokmässans montrar och vi vill tillägga att ni som är medlemmar fortfarande måste ackreditera er för att komma in på mäss-orådet och se debatten.

Övriga datum i höst:
21:a okt. Debatt på Nefertiti.
18:e nov.Debatt på Nefertiti.
16:e dec. Debatt på Nefertiti.

Välkomna!

Mer från PK Västra
PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem