• Publicistklubben

Debatt i Sundsvall

Vikariebehov? – ring journalistpoolen
Mittmedia ska starta ett bemanningsföretag. Uppdraget ska vara att ”hjälpa tidningarna i koncernen med strategisk kompetensförsörjning”.
Vad är grejen? Ett försök att slippa ovälkomna inlasningar eller ett smart sätt att säkra personalförsörjningen?
Mittmedias personalchef Carin Andersson, som bland annat har byggt upp Sydsvenskans bemanningsföretag Kompetens i Skåne och tidigare även varit personalchef vid Helsingborgs Dagblad, sitter i ”heta stolen”. Hon frågas ut av Kjell Carnbro från PK:s styrelse.

Håller TV på att överge landsorten?
Det ryktas om att TV4 ska lägga ned samtliga lokala nyhetsändningar i och med att Nyhetsbolaget ska spara. Minst 100 anställda kan komma att sägas upp. Och hur ser framtiden för SVT:s regionala nyhetssändningar ut?
I panelen:
Hans Holmquist, nyhetschef TV4, och Anna Olsson Werkström, ansvarig utgivare SVT Mittnytt som utreder regional-TV:s framtid. De frågas ut av Sara Ödmark från PK: s styrelse.

Var? Restaurang Oscar, Vängåvan i Sundsvall
När? Onsdag 18 september. Programmet börjar kl. 19.00, mingel från 18.30.

Det finns möjlighet att äta för en rimlig penning. Tre rätter att välja mellan.
Oscars fiskgryta – 149 kronor.
Gulaschsoppa med crème fraîche och bröd – 90 kronor.
VIP-toast – 159 kronor.
Öl (49 kr) och vin (59 kr) finns till försäljning (köpes i baren som finns i matsalen strax intill).
Förbeställ gärna maten: 060-129811

Anmäl dig snarast till marcus.melinder@allehanda.se för att få garanterad plats (begränsat antal stolar). Insläpp även för den som ”spontankommer” men i mån av plats. Det brukar komma många!

Varmt välkommen!

Mer från PK Norra Norrland
Grattis! Vinnaren av Silversleven 2020

PK-medlemmar, På lördagen avslöjade vi att Folkbladet och journalisten Camilla Stenlund tilldelas Silversleven 2020 för sin granskning ”Håll käften och lyd”. Motiveringen lyder: ”Folkbladets reporter Camilla Stenlund la örat mot arbetsgolvet, lyssnade till… Läs mer

Missa inte: Prisutdelning av Silversleven på dansbanan

Välkommen till prisutdelning av Silversleven Äntligen är det dags att få träffas i verkligheten. Det gör vi på så coronasäkert vis som vi kan tänka oss, genom att boka dansbanan… Läs mer

Inspiration: I förövarnas spår

Välkomna till digital inspirationsföreläsning, tisdagen den 25 maj: Tid: Tisdag 25 maj, 19:30.Plats: Digitalt via teams. Anslut på din dator eller mobilappKlicka här för att delta i mötet. Välkomna! Läs mer

Silversleven: De nominerade ÄR:

PK-medlemmar, Äntligen har vi nöjet att få berätta att styrelsen har godkänt inte mindre än fyra starka nomineringar till priset Silversleven 2020. Vinnaren tillkännages när priset delas ut, preliminärt lördagen… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem