• Publicistklubben

Debatt i Sundsvall

Vikariebehov? – ring journalistpoolen
Mittmedia ska starta ett bemanningsföretag. Uppdraget ska vara att ”hjälpa tidningarna i koncernen med strategisk kompetensförsörjning”.
Vad är grejen? Ett försök att slippa ovälkomna inlasningar eller ett smart sätt att säkra personalförsörjningen?
Mittmedias personalchef Carin Andersson, som bland annat har byggt upp Sydsvenskans bemanningsföretag Kompetens i Skåne och tidigare även varit personalchef vid Helsingborgs Dagblad, sitter i ”heta stolen”. Hon frågas ut av Kjell Carnbro från PK:s styrelse.

Håller TV på att överge landsorten?
Det ryktas om att TV4 ska lägga ned samtliga lokala nyhetsändningar i och med att Nyhetsbolaget ska spara. Minst 100 anställda kan komma att sägas upp. Och hur ser framtiden för SVT:s regionala nyhetssändningar ut?
I panelen:
Hans Holmquist, nyhetschef TV4, och Anna Olsson Werkström, ansvarig utgivare SVT Mittnytt som utreder regional-TV:s framtid. De frågas ut av Sara Ödmark från PK: s styrelse.

Var? Restaurang Oscar, Vängåvan i Sundsvall
När? Onsdag 18 september. Programmet börjar kl. 19.00, mingel från 18.30.

Det finns möjlighet att äta för en rimlig penning. Tre rätter att välja mellan.
Oscars fiskgryta – 149 kronor.
Gulaschsoppa med crème fraîche och bröd – 90 kronor.
VIP-toast – 159 kronor.
Öl (49 kr) och vin (59 kr) finns till försäljning (köpes i baren som finns i matsalen strax intill).
Förbeställ gärna maten: 060-129811

Anmäl dig snarast till marcus.melinder@allehanda.se för att få garanterad plats (begränsat antal stolar). Insläpp även för den som ”spontankommer” men i mån av plats. Det brukar komma många!

Varmt välkommen!

Mer från PK Norra Norrland
Årsmötet genomfört – här är nya styrelsen

PK-medlemmar, Vi genomförde ett lyckat digitalt årsmöte, torsdagen den 2 april, och återkommer med en spännande debatt framöver i någon form. PK Norras styrelse 2020:Anne Pettersson, ordförande (omval).Magdalena Martinsson, vice… Läs mer

PK Norra: Digitalt årsmöte i coronatider

PK-medlemmar, Vi lever i osäkra tider och styrelsen vill inte bidra till eventuell smittspridning bland våra samhällsviktiga kollegor. Därför har vi beslutat att årsmötet ska genomföras digitalt, samma tid som utannonserats, torsdagen den… Läs mer

De nominerade är: Silversleven 2019

Svettigare än någonsin, med rekordmånga nominerade. Äntligen har vi nöjet att få berätta att styrelsen har godkänt inte mindre än fem starka nomineringar till priset Silversleven 2019. Vinnaren tillkännages när… Läs mer

Kallelse till PK Norras årsmöte den 2 april

Hej PK-medlemmar! Ett år går snabbt och nu är tid att summera, välja om eller välja nytt och blicka framåt igen. Nu kallar vi till årsmöte för Publicistklubben Norra Norrland.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem