• Publicistklubben

Debatt om presstödet

Publicistklubben södra Norrland välkomnar till utfrågning och debatt.

Hur ska hon ta Dagbladet vidare in i framtiden?
Patricia Svensson tillträdde den 1 september i år som ny chefredaktör för Dagbladet. Men hur tänker hon sig att den drygt hundraåriga tidningen, med en upplaga kring 10 000 exemplar, ska tas vidare in i framtiden?
Hon frågas ut av Marcus Melinder från PK:s styrelse.

Förslaget som ingen är nöjd med
Den 11 september i år kom Presstödskommitténs betänkande om framtidens presstöd och som föreslås gälla senast från 2017. Samtliga sju riksdagspartier som har deltagit i utredningen står också bakom den. Men utanför dessa grupperingar är det få som är nöjda med betänkandet. Kritikerna menar att 2017 kommer det system vi har i dag, som baseras på papperstidningsprenumerationer, att vara hopplöst föråldrat. Till och med kommitténs egen ordförande reserverade sig mot förslaget.
I panelen för att diskutera framtidens presstöd:
Hans-Gunnar Axberger, ordförande i Presstödskommittén
Pär Fagerström, TU:s förre ordförande som har suttit med i presstödsutredningen
Ingela Wadbring, forskningsledare och professor i medieutveckling
Lennart Weibull, professor och massmedieforskare
De frågas ut av Kjell Carnbro från PK: s styrelse.

Var? Sundsvalls Tidning/Dagbladet, Badhusparken 1 i Sundsvall.
När? Onsdag 30 oktober. Programmet börjar kl. 19.00 (mingel från 18:30)

Anmäl dig snarast till marcus.melinder@allehanda.se för att få garanterad plats (begränsat antal stolar). Insläpp även för den som ”spontankommer” men i mån av plats. Det brukar komma många!

Varmt välkommen!

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem