• Publicistklubben

Välkommen till PK Västras debatt, måndag den 18:e november

Nu gör vi debatten som ställdes in med anledning av stormen:

”Skotten i Göteborg”

Skottlossningarna i Göteborg under hösten har placerat publicister, redaktioner, enskilda journalister, reportrar och fotografer samt ansvariga utgivare i skottlinjen. De mer än 50-talet skottlossningarna i Göteborg borde lett till dagliga publicistiska överväganden.

Eller har de det? För hur rapporterar vi? Vad rapporterar vi? På vilket sätt rapporterar vi? Och vilken bild ger vi av vad som hänt och vad händer med förtroendet för medierna? ?Välkomna till en paneldebatt med inbjudna gäster om hur medierna behandlar skotten i Göteborg 2013.

Med i panelen finns bl.a.
Johan Nyhus, Socialdemokratiskt kommunalråd
Gabriella Sandstig, Medieforskare vid Göteborgs Universitet
Sven-Åke Lindgren, Professor i sociologi
Anders Goliger, Redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för Göteborgs Posten

Samtalsledare:
Hanna Jedvik

Vi inleder kvällen med ett samtal mellan vår vice.ordf. Aldijana Talic och:
Ametist Azordegan om Ametist projekt att skriva två böcker, en uppslagsbok och en reportagebok om svensk Hip-Hop. Ametist Azordegan leder annars programmet ”En kärleksattack på svensk hiphop”, i SR.

Plats: Jazzklubben Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, Göteborg?

Tid: Från 17:00 serveras mat och dryck. Medlemmar 100 kr, studenter 50 kronor. Mötet börjar klockan 18:00.


Vi vill ha Din anmälan senast fredag den 15:e oktober.

Om du vill äta, anmäl dig på http://bit.ly/pk-131118.
Det går även att ringa 0700-23 10 21 (telefonsvarare).

Observera att anmälan till buffén är bindande. Ingen anmälan om du inte vill äta.

Varmt välkommen!

Publicistklubbens styrelse

Mer från PK Västra
PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem