• Publicistklubben

Välkommen till debatt om rädda och ängsliga journalister

Inbjudan till PK södras debattkväll 28 november

Har vi blivit RÄDDA OCH ANPASSLIGA?
Från kaxiga granskare till ängsliga statare och marknadshala entreprenörer – hur påverkas journalistidentiteten och journalistrollen av det nya tuffare medieklimatet? Vågar vi stöta oss med annonsörer och direktörer? Och vågar vi syna vår egen bransch? Hur rimmar de ideal som förmedlas på journalistutbildningarna med dagens verklighet?

PK Södra bjuder in till debatt torsdagen 28 november på Moriskan i Malmö Folkets Park

I panelen: Helena Giertta, chefredaktör på Journalisten, Magnus Quick, områdeschef Sveriges Radio Syd, Maja Ljung, linjeledare journalistutbildningen på Skurups folkhögskola och Andreas Mattsson, universitetsadjunkt vid Journalistutbildningen på Lunds universitet.

Dessutom: Kent Klich, dokumentärfotograf, nyligen malmöaktuell med utställningen ”Ceausescus barn”, om att driva långa och djupborrande bildprojekt.

Hålltider:
Kl 18: Gemensam middag, 155 kronor, för föranmälda gäster. (Mejla till pksodra@gmail senast onsdag fm)
Kl 19 Kent Klich
Kl 19.45 Paneldebatt

Så här tar du dig till Moriskan med kollektivtrafik:
– Stadsbuss (5 eller 32 till Folkets park)
– Regionbuss till Spångatan
– Tåg till Triangeln

Mer från PK Södra
PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson  Med den tredje tryckningen av reportageboken ”Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna… Läs mer

PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

HD:s nya chefredaktör, machomän och journalistikens framtid post-corona. Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem