• Publicistklubben

Välkommen till debatt om rädda och ängsliga journalister

Inbjudan till PK södras debattkväll 28 november

Har vi blivit RÄDDA OCH ANPASSLIGA?
Från kaxiga granskare till ängsliga statare och marknadshala entreprenörer – hur påverkas journalistidentiteten och journalistrollen av det nya tuffare medieklimatet? Vågar vi stöta oss med annonsörer och direktörer? Och vågar vi syna vår egen bransch? Hur rimmar de ideal som förmedlas på journalistutbildningarna med dagens verklighet?

PK Södra bjuder in till debatt torsdagen 28 november på Moriskan i Malmö Folkets Park

I panelen: Helena Giertta, chefredaktör på Journalisten, Magnus Quick, områdeschef Sveriges Radio Syd, Maja Ljung, linjeledare journalistutbildningen på Skurups folkhögskola och Andreas Mattsson, universitetsadjunkt vid Journalistutbildningen på Lunds universitet.

Dessutom: Kent Klich, dokumentärfotograf, nyligen malmöaktuell med utställningen ”Ceausescus barn”, om att driva långa och djupborrande bildprojekt.

Hålltider:
Kl 18: Gemensam middag, 155 kronor, för föranmälda gäster. (Mejla till pksodra@gmail senast onsdag fm)
Kl 19 Kent Klich
Kl 19.45 Paneldebatt

Så här tar du dig till Moriskan med kollektivtrafik:
– Stadsbuss (5 eller 32 till Folkets park)
– Regionbuss till Spångatan
– Tåg till Triangeln

Mer från PK Södra
PK Södra 20/10 – på Tivoli i Helsingborg

NÄR: Onsdag 20/10 klockan 18.00 VAR: Tivoli, Helsingborg Äntligen! Nu är det dags igen för AW med PK Södra – och den här gången är vi på Tivoli i Helsingborg! … Läs mer

PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem