• Publicistklubben

Välkommen till debatt om rädda och ängsliga journalister

Inbjudan till PK södras debattkväll 28 november

Har vi blivit RÄDDA OCH ANPASSLIGA?
Från kaxiga granskare till ängsliga statare och marknadshala entreprenörer – hur påverkas journalistidentiteten och journalistrollen av det nya tuffare medieklimatet? Vågar vi stöta oss med annonsörer och direktörer? Och vågar vi syna vår egen bransch? Hur rimmar de ideal som förmedlas på journalistutbildningarna med dagens verklighet?

PK Södra bjuder in till debatt torsdagen 28 november på Moriskan i Malmö Folkets Park

I panelen: Helena Giertta, chefredaktör på Journalisten, Magnus Quick, områdeschef Sveriges Radio Syd, Maja Ljung, linjeledare journalistutbildningen på Skurups folkhögskola och Andreas Mattsson, universitetsadjunkt vid Journalistutbildningen på Lunds universitet.

Dessutom: Kent Klich, dokumentärfotograf, nyligen malmöaktuell med utställningen ”Ceausescus barn”, om att driva långa och djupborrande bildprojekt.

Hålltider:
Kl 18: Gemensam middag, 155 kronor, för föranmälda gäster. (Mejla till pksodra@gmail senast onsdag fm)
Kl 19 Kent Klich
Kl 19.45 Paneldebatt

Så här tar du dig till Moriskan med kollektivtrafik:
– Stadsbuss (5 eller 32 till Folkets park)
– Regionbuss till Spångatan
– Tåg till Triangeln

Mer från PK Södra
PK Södra LIVE: Aktivism, sportjournalistik under pandemin, kungahuset i media

När och var: Onsdagen 2 juni 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Aktivism och journalistik Går det att vara journalist och aktivist? Och var går gränsen egentligen? Mia-Marie Hammarlin, forskare vid… Läs mer

Nya styrelsemedlemmar i PK Södra 21/22

Årsmötet hölls i år digitalt den 22 april på grund av Coronarestriktionerna. Ett 20-tal medlemmar var med. Mötet leddes av avgående ordförande Csaba Bene Perlenberg. Till ny ordförande valdes Agneta… Läs mer

PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning.… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem