• Publicistklubben

Publicistklubben om frisläppandet i Syrien

Uttalande från Stina Dabrowski, ordförande i Publicistklubben:
– Vi är oerhört glada och lättade att journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström, som kidnappats i Syrien, är släppta.
– Kidnappningen visar att det blivit farligare att som journalist rapportera från krigshärdar. Det finns mycket att säga om detta, men just nu känner vi bara en stor glädje och lättnad över att de är fria och hälsar dem välkomna hem.
Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem