• Publicistklubben

PK-debatt i Stockholm om ”bluffen som arbetsmetod – och intervju med Belinda Olsson

Spela in med dold kamera och mikrofon, wallraffa, ljuga, köpa vapen – de kontroversiella journalistiska metoderna för att få fram ” sanningen” växer.  Helgar ändamålet medlen? Vad händer med förtroendet för journalisterna?

Och hur ser Belinda Olsson på den senaste tidens fittstimsdebatt?

Se hela PK-debatten i efterhand här.

Först: Fittstimmet 2.0 – varför blev det ett sånt himla liv, Belinda Olsson?

Därefter: ”Bluffen som arbetsmetod” – debatt med panelen:

Dan Josefsson, journalist och författare
Cajsa Lindholm, psykoterapeut
Leif GW Persson, professor
Suzanne Osten, dramatiker och regissör
Ola Sigvardsson, PO

Samtalsledare: Stina Dabrowski, PK-ordförande

Följ oss på twitter med #pkdebatt.

Nästa debatt måndagen den 17 mars.

Mer från PK Stockholm
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem