• Publicistklubben

Till minne av Ingemar Odlander

20140722-181108-65468535.jpg
Med sorg nås vi av meddelandet att Ingemar Odlander har avlidit i en ålder av 78 år. Han var Publicistklubbens ordförande 1988-90 och det är en legendarisk publicist som gått ur tiden, känd för den stora publiken som Rapports första ankare, trygg, tydlig och trovärdig.

Odlander var en tung och respekterad journalist, verksam på Dagens Eko därefter Rapport och Magasinet. Han var SVT:s och SR:s förste korrespondent i Afrika och har varit utrikeschef och inrikeschef på Rapport.
Förutom ordförandeskapet i Publicistklubben var Odlander även ordförande för föreningen Riksdagsjournalisterna (1971-73).
Publicistklubben hedrar minnet av en betydelsefull yrkesman som i hög grad bidragit till journalistikens utveckling och professionalisering i Sverige.

Björn Häger, ordförande Publicistklubben

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem