• Publicistklubben

Eftervalsdebatt med partiledare och journalistpanel

debatt

Nu är det dags för Publicistklubbens traditionella eftervalsdebatt – i år med både partiledare och politikreportrar på scen.  

Välkommen till Publicistklubbens eftervalsdebatt torsdag 23 oktober klockan 18.30, Café Panorama i Kulturhuset, dvs vår vanliga lokal på plan 5. Publicistklubbens eftervalsdebatt är en unik tradition där partiledarna utvärderar mediernas bevakning av valrörelsen. Denna gång görs den i förnyad form, med två olika paneler, en med politiker och en med journalister.

Supervalåret avslutades med en superhektisk valrörelse. Aldrig har så många politiker haft så många debatter och utfrågningar att delta i, så många dagar före ett val.

Vilka blev vinnare och förlorare i årets valbevakning? Vilken betydelse hade granskningar och avslöjanden? Sattes agendan av medierna eller politikerna? Hur inverkar den förändrade bevakningen, till exempel kvällstidningarnas egna tevedebatter? Vilken betydelse hade sociala medier?

Partiledarpanel:
Annie Lööf (C)
Mattias Karlsson (ersätter Jimmie Åkesson SD)
Jonas Sjöstedt (V)
Göran Hägglund (KD)
Journalistpanel:
Anna Hedenmo, SVT
Niklas Svensson, Expressen
Ewa Stenberg, DN

Från och med i höst krävs ingen föranmälan för Publicistklubbens debattkvällar. Det går inte längre att i förväg boka bord för att äta. Istället kommer det vara först till kvarn som gäller vid ”matborden”, men vi hoppas platserna ändå ska räcka till alla. Rätter att beställa på plats: Sydafrikansk lammgryta med ris, fisksoppa eller sallader.
Mat och vin/öl: 150 kr
Enbart mat: 100 kr

Preliminära datum för PK:s övriga debatter i höst: 3 november och 8 december.
Livesändning och mer information på PKs hemsida www.publicistklubben.se
Följ oss på twitter med #pkdebatt.

Välkomna,
Björn Häger, ordförande     Clas Barkman, programsekreterare

Mer från PK Stockholm
Nya styrelsemedlemmar i Publicistklubben 2021/22

Fyra nya styrelsemedlemmar valdes in vid Publicistklubbens årsmöte. Mötet hölls på grund av coronarestriktioner helt digitalt. Lena Mellin, Aftonbladet, var årsmötesordförande. Ett 20-tal medlemmar deltog i mötet, som följdes av… Läs mer

Se hela debatten från 19/4: Kända män gråter ut – kladdig backlash?

Vi vill be så mycket om ursäkt för det tekniska strul som gjorde att livesändningen av debatten den 19/4 inte fungerade som den skulle. Nedan finns dock hela debatten bandad… Läs mer

Dagordning för årsmöte i Publicistklubbens Stockholmskrets

Nedan följer dagordning för årsmötet i Publicistklubbens Stockholmskrets. Mötet äger rum måndagen den 19 april 2021 kl 17.00 och hålls digitalt på Google Meet på grund av pandemin. Anmälan till… Läs mer

PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem