• Publicistklubben

Eftervalsdebatt med partiledare och journalistpanel

debatt

Nu är det dags för Publicistklubbens traditionella eftervalsdebatt – i år med både partiledare och politikreportrar på scen.  

Välkommen till Publicistklubbens eftervalsdebatt torsdag 23 oktober klockan 18.30, Café Panorama i Kulturhuset, dvs vår vanliga lokal på plan 5. Publicistklubbens eftervalsdebatt är en unik tradition där partiledarna utvärderar mediernas bevakning av valrörelsen. Denna gång görs den i förnyad form, med två olika paneler, en med politiker och en med journalister.

Supervalåret avslutades med en superhektisk valrörelse. Aldrig har så många politiker haft så många debatter och utfrågningar att delta i, så många dagar före ett val.

Vilka blev vinnare och förlorare i årets valbevakning? Vilken betydelse hade granskningar och avslöjanden? Sattes agendan av medierna eller politikerna? Hur inverkar den förändrade bevakningen, till exempel kvällstidningarnas egna tevedebatter? Vilken betydelse hade sociala medier?

Partiledarpanel:
Annie Lööf (C)
Mattias Karlsson (ersätter Jimmie Åkesson SD)
Jonas Sjöstedt (V)
Göran Hägglund (KD)
Journalistpanel:
Anna Hedenmo, SVT
Niklas Svensson, Expressen
Ewa Stenberg, DN

Från och med i höst krävs ingen föranmälan för Publicistklubbens debattkvällar. Det går inte längre att i förväg boka bord för att äta. Istället kommer det vara först till kvarn som gäller vid ”matborden”, men vi hoppas platserna ändå ska räcka till alla. Rätter att beställa på plats: Sydafrikansk lammgryta med ris, fisksoppa eller sallader.
Mat och vin/öl: 150 kr
Enbart mat: 100 kr

Preliminära datum för PK:s övriga debatter i höst: 3 november och 8 december.
Livesändning och mer information på PKs hemsida www.publicistklubben.se
Följ oss på twitter med #pkdebatt.

Välkomna,
Björn Häger, ordförande     Clas Barkman, programsekreterare

Mer från PK Stockholm
Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben Publicistklubben flyttar tillbaka till KulturhusetKulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer… Läs mer

Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Tekniskt fel – hela sändningen läggs ut i efterhand

Vid måndagens livesända PK-debatt med rubriken Korrarna och Corona inträffade ett sändningsavbrott efter cirka 45 minuter. Tyvärr gick det inte att få upp sändningen igen. Debatten spelades dock in, och… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem