• Publicistklubben

Vad tycker ”andra sidan” om oss? + Årsmöte

PK Väst kallar till årsmöte och inbjuder till debatt 16 mars 2015

PR på PK
– vad tycker den ”andra sidan” om oss och det vi gör?

Till debatten på PK:s årsmöte den 16 mars 2015 har vi samlat gräddan av Sverige experter på kommunikation, media och PR för ett samtal om dagens journalistik. Möt
Anna Helsén, nu presschef på SEB, tidigare presschef hos statsminister Göran Persson och presschef hos partiordförande Mona Sahlin.
Paul Ronge, pr-konsult och medierådgivare, nestor inom krishantering och medierelationer.
Ulrica Schenström, seniorkonsult inom kommunikationsrådgivning och public affairs hos PR- och kommunikationsbyrån Hallvarsson & Hallarsson, tidigare statssekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt och en av strategerna bakom Nya Moderaterna.

Under ledning av moderator Erik Blix kommer panelen att recensera journalistkårens arbete det senaste året. Såväl dagspress som etermedia.
Har vi gjort rätt?
Vad har vi gjort för fel?
Vad har gjorts för mycket och vad har vi missat?
Vad blev övervinklat och vad blev felvinklat?
Kort sagt: Hur har vi skött vårt publicistiska uppdrag, och hur står det till med den journalistiska kvaliteten?

Kvällen inleds med årsmöte 17.45. Länk till årsmöteshandlingarna här. Kallelse, dagordning, verksamhetsberättelse, resultaträkning, budget samt förslag till nya stadgar.

Denna kväll kommer vi även att belöna höstens bästa examensjobb på JMG.

Dag: Måndagen den 16 mars, 2015
Tid: 17.45
Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12, Göteborg
Insläpp från klockan 17.00 för dem som vill ta en soppa för 65 kronor inklusive bröd och ost eller något annat från Pusterviks meny. Ingen föranmälan krävs. Bara att komma – och tag gärna med en god vän. Kan du inte komma själv så kan du i alla fall tipsa dina kompisar.

Varmt välkomna!

Styrelsen

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem