• Publicistklubben

Frilansjournalisten Joakim Medin tilldelas Johannapengen av PK Västra!

Publicistklubben Västra delar i kväll ut ”Johannapengen” till frilansjournalisten Joakim Medin. Han får det för sina reportage och för sina resor i krigets Syrien. Priset delas årligen ut till en framstående publicist med västsvensk anknytning, prissumman är på 10.000 kr.

Joakim Medin kommer ta emot priset och svara på frågor via Skype under kvällens PK Debatt på Pustervik. (se info nedan)

Motivering:
Joakim är född och uppvuxen i Mölndal, men bor numera i Uppsala. Under förra året reste han in i Syrien för att rapportera om vardagen i det krigshärjade landet. Efter en vecka i fängelse – där tortyren pågick framför ögonen på honom – i ett land som beskrivits som världens farligaste för journalister återvände journalisten Joakim Medin till Sverige och fick frågan om han vågar åka tillbaka till Syrien. ”Det ska jag absolut göra”, svarade han utan att blinka. I sina reportage återger Medin de krigsdrabbades vardag, deras drömmar och mardrömmar med en stilistik förmåga och närvaro som gör den syriska mardrömmen inte begriplig, men åtminstone något mindre svår att ta in.

PK Debatt i kväll:
http://www.publicistklubben.se/…/05/04/det-nya-annonskriget/

Vänliga hälsningar,
Styrelsen, PK Västra

Mer från PK Västra
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

PK Västra LIVE 6/10: Sprängningen i Göteborg – hur skötte sig medierna?

En vecka efter sprängningen som på flera plan skakade om Göteborg: Hur hanterade vi i medierna uppdraget? Vad gick för fort? För långsamt? Vad var bäst? Mindre bra? Hur var… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem