• Publicistklubben

Morgondagens journalistik i Blekinge

Publicistklubben Södra bjuder in till debatt om journalistikens framtid i Blekinge.

Branschkris, nedskärningar och sammanslagningar. På senare år har medierna i Blekinge ställts inför svåra prövningar. Samtidigt: medierna har ställt om till det digitala, redaktioner finns i alla kommuner och journalisterna är mer multikompetenta än någonsin.

Så vart är vi på väg? Det ska vi bena ut i ett samtal mellan de ansvariga utgivarna för SVT Nyheter Blekinge, P4 Blekinge, Sydöstran och BLT.

Deltagare
Gunnar Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare Sydöstran
Kerstin Årmann, chefredaktör och ansvarig utgivare BLT
Peppe Alfiero, kanalchef och ansvarig utgivare P4 Blekinge
Mattias Christiansson, redaktionschef och ansvarig utgivare SVT Nyheter Blekinge

Moderator
Patrik Lundberg, författare och journalist med rötterna i Sölvesborg

Kvällen inleds med ett ”heta stolen”-samtal där Sydöstrans Anders Nilsson intervjuar Thomas Johansson, Karlskrona kommuns kommunikationschef, om relationen journalister-informatörer.

När debatten är över bjuder PK Södra in till en informell eftersittning på Scandic Karlskrona.

Var: Blekinge museums hörsal, Karlskrona
När: måndagen den 2 november, klockan 18.30
Inträde: Gratis

Bli gärna medlem i Publicistklubben. Vi slår vakt om tryck- och yttrandefriheten, främjar debatt och delar ut drygt en miljon kronor i stipendier varje år.
http://www.publicistklubben.se/bli-medlem/

Mer från PK Södra
PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson  Med den tredje tryckningen av reportageboken ”Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna… Läs mer

PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

HD:s nya chefredaktör, machomän och journalistikens framtid post-corona. Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem