• Publicistklubben

Morgondagens journalistik i Blekinge

Publicistklubben Södra bjuder in till debatt om journalistikens framtid i Blekinge.

Branschkris, nedskärningar och sammanslagningar. På senare år har medierna i Blekinge ställts inför svåra prövningar. Samtidigt: medierna har ställt om till det digitala, redaktioner finns i alla kommuner och journalisterna är mer multikompetenta än någonsin.

Så vart är vi på väg? Det ska vi bena ut i ett samtal mellan de ansvariga utgivarna för SVT Nyheter Blekinge, P4 Blekinge, Sydöstran och BLT.

Deltagare
Gunnar Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare Sydöstran
Kerstin Årmann, chefredaktör och ansvarig utgivare BLT
Peppe Alfiero, kanalchef och ansvarig utgivare P4 Blekinge
Mattias Christiansson, redaktionschef och ansvarig utgivare SVT Nyheter Blekinge

Moderator
Patrik Lundberg, författare och journalist med rötterna i Sölvesborg

Kvällen inleds med ett ”heta stolen”-samtal där Sydöstrans Anders Nilsson intervjuar Thomas Johansson, Karlskrona kommuns kommunikationschef, om relationen journalister-informatörer.

När debatten är över bjuder PK Södra in till en informell eftersittning på Scandic Karlskrona.

Var: Blekinge museums hörsal, Karlskrona
När: måndagen den 2 november, klockan 18.30
Inträde: Gratis

Bli gärna medlem i Publicistklubben. Vi slår vakt om tryck- och yttrandefriheten, främjar debatt och delar ut drygt en miljon kronor i stipendier varje år.
http://www.publicistklubben.se/bli-medlem/

Mer från PK Södra
PK Södra LIVE: Aktivism, sportjournalistik under pandemin, kungahuset i media

När och var: Onsdagen 2 juni 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Aktivism och journalistik Går det att vara journalist och aktivist? Och var går gränsen egentligen? Mia-Marie Hammarlin, forskare vid… Läs mer

Nya styrelsemedlemmar i PK Södra 21/22

Årsmötet hölls i år digitalt den 22 april på grund av Coronarestriktionerna. Ett 20-tal medlemmar var med. Mötet leddes av avgående ordförande Csaba Bene Perlenberg. Till ny ordförande valdes Agneta… Läs mer

PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning.… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem