• Publicistklubben

Morgondagens journalistik i Blekinge

Publicistklubben Södra bjuder in till debatt om journalistikens framtid i Blekinge.

Branschkris, nedskärningar och sammanslagningar. På senare år har medierna i Blekinge ställts inför svåra prövningar. Samtidigt: medierna har ställt om till det digitala, redaktioner finns i alla kommuner och journalisterna är mer multikompetenta än någonsin.

Så vart är vi på väg? Det ska vi bena ut i ett samtal mellan de ansvariga utgivarna för SVT Nyheter Blekinge, P4 Blekinge, Sydöstran och BLT.

Deltagare
Gunnar Svensson, chefredaktör och ansvarig utgivare Sydöstran
Kerstin Årmann, chefredaktör och ansvarig utgivare BLT
Peppe Alfiero, kanalchef och ansvarig utgivare P4 Blekinge
Mattias Christiansson, redaktionschef och ansvarig utgivare SVT Nyheter Blekinge

Moderator
Patrik Lundberg, författare och journalist med rötterna i Sölvesborg

Kvällen inleds med ett ”heta stolen”-samtal där Sydöstrans Anders Nilsson intervjuar Thomas Johansson, Karlskrona kommuns kommunikationschef, om relationen journalister-informatörer.

När debatten är över bjuder PK Södra in till en informell eftersittning på Scandic Karlskrona.

Var: Blekinge museums hörsal, Karlskrona
När: måndagen den 2 november, klockan 18.30
Inträde: Gratis

Bli gärna medlem i Publicistklubben. Vi slår vakt om tryck- och yttrandefriheten, främjar debatt och delar ut drygt en miljon kronor i stipendier varje år.
http://www.publicistklubben.se/bli-medlem/

Mer från PK Södra
PK Södra LIVE: Patrik Lundberg, Arkivdyket och Sandra Martinsson

När och var: Onsdagen 9 december 18:15 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Sandra Martinsson I höstas återvände Sandra Martinsson till Sveriges Radio som kanalchef för P4 Malmöhus. Efter att ha… Läs mer

PK Södra FILM: ”Mordet på en tidning”, 20 år efter Arbetet – FRAMSKJUTET

P G A de nya rekommendationerna från regeringen och FHM 16/11 har vi valt att skjuta upp evenemanget till våren. Vi återkommer med information när vi vet mer. När och… Läs mer

PK Södra LIVE: Belarus, Strotsev, USA-valet och DN:s Skåne-satsning

När och var: Onsdagen 4 november 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Per T Ohlsson om USA-bevakningen och presidentvalet Vem som blir amerikansk president under de kommande fyra åren kan… Läs mer

PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem