• Publicistklubben

17/ 2 Pk Södra visar Spotlight – och pratar grävjobb

Publicistklubben Södra 

bjuder medlemmarna på filmen Spotlight i Salong C(amera) på biograf Spegeln i Malmö onsdagen den 17 februari kl 18-21. Kom i tid!

Filmen handlar om hur grävgruppen Spotlight på Boston Globe i början av 2000-talet arbetade för att avslöja en omfattande pedofilhärva i katolska kyrkan, trots att hela etablissemanget försökte dölja skandalen. Även Boston Globe hade underlåtit att gräva i saken tio år tidigare.

Efter filmen kommer tre grävare och diskuterar film och grävjournalistik med publiken:

Matti Stenrosen, reporter på Kristianstadsbladet och Guldspadevinnare.

Nadja Yllner, redaktör på Uppdrag Granskning.

Jessica Ziegerer, reporter i HD-Sydsvenskans grävgrupp och styrelseledamot i föreningen Grävande journalister.

Samtalsledare är Åke Pettersson, tidigare journalist på Sveriges Radio.

Var? Biograf Spegeln på Stortorget i Malmö, sal C

När? Onsdagen den 17 februari kl 18-21

Hur mycket? Filmen är gratis för PK:s medlemmar. Den som inte är medlem kan bli det på plats.

Välkomna!

Mer från PK Södra
PK Södra LIVE: Aktivism, sportjournalistik under pandemin, kungahuset i media

När och var: Onsdagen 2 juni 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Aktivism och journalistik Går det att vara journalist och aktivist? Och var går gränsen egentligen? Mia-Marie Hammarlin, forskare vid… Läs mer

Nya styrelsemedlemmar i PK Södra 21/22

Årsmötet hölls i år digitalt den 22 april på grund av Coronarestriktionerna. Ett 20-tal medlemmar var med. Mötet leddes av avgående ordförande Csaba Bene Perlenberg. Till ny ordförande valdes Agneta… Läs mer

PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning.… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem