• Publicistklubben

Hur lever myndigheterna upp till kraven på insyn? Svaret får du av Operation Öppenhet

Hur beskriver myndigheterna meddelarfriheten för sina anställda? Hur bemöter myndigheterna enskildas begäran att få del av allmänna handlingar? Hur tillgängliga är lokalerna? Lever myndigheterna upp till kravet på skyndsamhet?

En klass journaliststudenter vid JMK har besökt ett 50-tal myndigheter för att kontrollera hur de lever upp till kravet på insyn och öppenhet. Offentlighetsprincipen i praktiken.

Alla medlemmar är välkomna, ingen föranmälan krävs.

Tid: 25 maj 15.00 – 17.00

Plats: JMK-salen, Karlavägen  104, Stockholm

Arrangörer: JMK, Journalistförbundet och Publicistklubben.

 

Mer från PK Stockholm
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem