• Publicistklubben

Stampen – och sen då?

gp
PK Västra känner av ett uppdämt behov och rivstartar hösten med en paneldebatt om följderna av Stampens rekonstruktion.

Vad får rekonstruktion, konkurs, eller en ny ägare och/eller ny företagsstruktur för konsekvenser för Västsverige och Sveriges medielandskap i stort?
I panelen:

Martin Alsander, koncernchef Stampen Media Group

Marie-Louise Anderstedt, SJF TTela

Stefan Melesko, docent i medieekonomi, Jönköping

Thomas Clausson, ansvarig utgivare OTV, Göteborg-Mölndal-Kungsbacka-Kungälv-Stenungsund

Hanna Toll, kanalchef, Sveriges Radio, Göteborg

Moderator: Robert Olsson, programdirektör, SVT
Kvällen inleds dessutom med en ny spelare på mediekartan: Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, som inom några veckor ska återuppstå i ny form. PK Västras ordförande Aldijana Talic frågar initiativtagaren Dennis Töllborg hur detta ska gå till.

Var: Pusterviksbaren, Järntorget

När: Tisdag 6 september

Hur: Mingel från klockan 17.30. Programstart klockan 18.30.

Varmt välkomna!

Styrelsen

Mer från Debatt
Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

Tekniskt fel – hela sändningen läggs ut i efterhand

Vid måndagens livesända PK-debatt med rubriken Korrarna och Corona inträffade ett sändningsavbrott efter cirka 45 minuter. Tyvärr gick det inte att få upp sändningen igen. Debatten spelades dock in, och… Läs mer

LIVE PK-Debatt: Korrarna om Corona

När andra länder stänger gränser och klappar igen skolor, restauranger och butiker så väljer Sverige att hålla stora delar av samhället öppet. Internationella medier rapporterar både kritiskt och imponerat om den… Läs mer

PK-debatt: Så sköter medierna klimatbevakningen

Het aktivism eller sval granskning? PK tar tempen på klimatjournalistiken Debatt med Björn Wiman, kulturchef DN, Erika Bjerström, Klimatkorrespondent SVT, Matilda Nyberg, Expressens klimatredaktion. Samtalet leds av Mats J Larsson,… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem