• Publicistklubben

PK Södra premiärvisar ”Snowden” – Peter Sunde introducerar

peter-sunde

PK Södra bjuder i samarbete med bio Panora in till premiärvisning av ”Snowden”, Oliver Stones nya film om visselblåsaren Edward Snowden fredagen den 16 september klockan 18.00. Filmen har världspremiär samma dag i USA.

Kvällen inleds av Peter Sunde, internetaktivisten och grundaren av The Pirate Bay, som just nu arbetar med en tv-serie om aktivism.

PK Södra sponsrar biobiljetterna så ditt pris blir 20 kronor (samt betalt medlemskap i PK) mot ordinarie 95 kronor. Icke-PK-medlemmar kan bli det på Panora innan filmen börjar.

För att Panora ska veta hur många platser vi vill ha och hur många biljetter de kan sälja till andra, ber vi att du anmäler att du kommer till karen.x.soderberg@gmail.com senast onsdagen den 14 september. Är det fullt får de sist anmälda besked via mejl. Hör du inget är du välkommen och ditt namn finns på listan vid insläppet.

När: Fredagen den 16 september klockan 18.00

Var: Bio Panora, Friisgatan 19D, 214 21 Malmö.

Entré: 20 kronor.

Anmälan: Nödvändig. Se ovan.

Mat: Denna dag finns en tillfällig restaurang på Panora, Kaos Pop Up, klockan 15-20.

 

Välkommen!

PK Södra

Mer från PK Södra
PK Södra LIVE: Aktivism, sportjournalistik under pandemin, kungahuset i media

När och var: Onsdagen 2 juni 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Aktivism och journalistik Går det att vara journalist och aktivist? Och var går gränsen egentligen? Mia-Marie Hammarlin, forskare vid… Läs mer

Nya styrelsemedlemmar i PK Södra 21/22

Årsmötet hölls i år digitalt den 22 april på grund av Coronarestriktionerna. Ett 20-tal medlemmar var med. Mötet leddes av avgående ordförande Csaba Bene Perlenberg. Till ny ordförande valdes Agneta… Läs mer

PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning.… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem