• Publicistklubben

PK Västra bjuder in till panelsamtal, mingel och prisutdelning!

Publicistklubbens avslutar 2016 med ett fullspäckat program, fortfarande med några överraskningsmoment! Lägg märke till att vi startar tidigare än vanligt, redan 17.45.

Nätbubblornas enkla sanningar och krisande mediehus utmanar den traditionella journalistiken. Hur mår tryckfriheten när populismen vinner terräng och slimmade redaktioner bantas ännu en gång? Och finns det något som medieutredningen kan göra åt saken? Vi diskuterar möjligheter och problem i ett medielandskap under press.

Program för kvällen:
17:30 Pusterviksbaren på plan 2 öppnar
17:45 Kvällen inleds med prisutdelning för bästa examensarbete på JMG för vårterminen 2016. Årets pristagare heter Sanna Arbman Hansing och Anna Rosenström för arbetet med ’Åsiktsproffsen’.
18:00 Priset till den som verkat i Dawit Isaaks anda går i år till Gui Minhai. Hans dotter Angela Gui tar emot priset på plats. Prisutdelningen följs av samtal med Angela Gui och Dawits dotter Betlehem Isaak.
18:30 Panelsamtal om tryckfriheten och medieutredningen
19:45 Publicistklubben Västras stora pris delas ut. Publicistklubben Västras stora pris 2016 går till Magnus Sundberg. Magnus tar emot priset på plats och visar några av sina bilder från bl.a. arbetet med Eyewitness.nu. med efterföljande samtal med pristagaren

I Panelen:
Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på Dagens Nyheter
Stefan Eklund, chefredaktör på Borås Tidning
Brit Stakston, mediestrateg och vd för utrikesreportagesajten Blank Spot project
Ulla Carlsson, professor i yttrandefrihet och medieutveckling vid Göteborgs universitet
Lars Truedson, vd för Tredje statsmakten media som bl a producerar Medierna i P1 och föreståndare för Institutet för Mediestudier
Moderator: Gunilla Grahn-Hinnfors, Publicistklubben Västra

Var: Pusterviksbaren, Järntorget
När: Måndag, 12 december kl. 17:30 – OBSERVERA TIDEN.
Hur: Pustervik erbjuder Dagens soppa m. bröd + á la carte! Efter debatt och prisutdelning följer mingel och baren är öppen till midnatt.

Debatten kommer att streamas på PK Västras youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCPs-np79XELShHc92pKGumA
Streamen läggs i efterhand upp på Publicistklubbens hemsida.

Ingen föranmälan krävs. Då platstillgången kan komma att bli begränsad och besökstrycket högt, har de som redan är medlemmar i någon av Publicistklubbens kretsar förtur till inträde. Är du inte redan medlem kan du bli det på plats eller via länken: http://www.publicistklubben.se/bli-medlem/.

Varmt välkommen!
Publicistklubben Västras styrelse

Mer från PK Västra
PK Västra: Filosofen Åsa Wikforss, fotografen Nora Lorek och radiojournalisten Stefan Livh får PK Västras priser 2020

Publicistklubbens Västras Dawit Isaak-pris 2020 tilldelas Åsa Wikforss, forskare och författare uppvuxen i Göteborg, bosatt i Stockholm. Motivering: Åsa Wikforss envisa kamp mot virala lögner och ”alternativa fakta” är berömvärd… Läs mer

PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem