• Publicistklubben

Årsmöte PK Södra

pk_arsmote

Publicistklubbsåret lider mot sitt slut och vi vill hälsa alla medlemmar välkomna till en festlig avslutning. Det blir god mat och dryck, samtal om en av vårens riktiga snackisar, prisutdelning av Publicistklubben södras pris på 10 000 kronor och årsmöte.

Den 28 februari publicerade reklambyrån Gorilla Media denna video som en reaktion på ett uttalande i det danska folketinget den 9 februari beslöt att det inte ska förekomma bostadsområden där ”danskar” är i minoritet.

Filmen visades en miljoner gånger det första dygnet, delades mer än 10 000 gånger och diskuterades sedan intensivt i Danmark – och långt utanför landets gränser. Regissören Alex Sabour kommer för att (på engelska) berätta om videon och om det som hänt efter publiceringen.När: Den 18 april klockan 17:30-21:00.
Vad: Italiensk buffé 17:30-18:30. Samtal på scen 18:30-19:15. Prisutdelning 19:15-19:30. Årsmöte 19:30-21:00.
Var: På Sankt Gertruds Pub Kuntze i Malmö, Östergatan 7B (gångavstånd från Malmö C)
Anmälan: Om du vill äta så anmäl detta till pia.lobell@skd.se senast den 11 april, den italienska buffén kostar 200 kronor. Vill du delta från klockan 18:30 eller enbart på årsmötet så krävs ingen anmälan.
För vem: Endast för medlemmar i Publicistklubben.

Bokslut och verksamhetsberättelse mejlas till alla medlemmarna senast tre dagar före årsmötet.
Motioner ska skickas till ordförande teresa.lindstedt@gmail.com senast 14 dagar före årsmötet.

Valnämndens förslag till styrelse redovisas här och finns inom kort på Publicistklubbens hemsida och klubbens sida på Facebook. Annat förslag än valnämndens ska senast en vecka före årsmötet ha skickas till sekreterare Åke Pettersson på ake.pettersson@comhem.se.Valnämndens förslag till styrelse:
• Csaba Bene Perlenberg, KvP, ordf (ny)
• Birgitta Piper, frilans/pensionär, skattmästare
• Karin Arbsjö, Kulturradion/universitetslärare, vice ordf
• Elin Fjellman, Sydsvenskan (ny)
• Pia Lobell, Skd
• Åke Pettersson, frilans/pensionär
• Matias Rankinen, P3 (ny)
• Pia Ljungqvist, Hemmets Veckotidning (ny)
• Erik Tjernström, Agnesfilm
Suppleanter: Anders Nilsson, Sydöstran. Petter Larsson, frilans. Mona Masri, SR. Teresa Lindstedt, Sydsvenskan.
Revisorer: Leo Gullbring, frilans, och Erik Olausson, Rapidus, (ny), Lotta Wendel, revisorssuppleant

Varmt välkomna!
Mer från PK Södra
PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson  Med den tredje tryckningen av reportageboken ”Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna… Läs mer

PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

HD:s nya chefredaktör, machomän och journalistikens framtid post-corona. Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem