• Publicistklubben

Hur mår den politiska journalistiken?

Tisdagen den 27:e mars bjuder Publicistklubben Södra Norrland in till debatt och mingel på Oscar i Sundsvall.

Inför valet – Hur mår den politiska journalistiken. Hur når den? Och vilka?

I panelen:

foto: Sveriges Radio

Henrik Torehammar, under valet digital programledare på Ekot, har med omtalade podden ”Det Politiska spelet” skapat en ny form för den politiska analysen i Sverige där dagspolitiken skärskådas. Kunnade och passion blandas med respektlöshet, skvaller och humor.

Sara Ödmark, doktorand vid Mittuniversitetet och något av en expert på amerikansk talkshowkultur.

Tomas Izaias Englund, politisk redaktör på Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks allehanda.

Debatthållare, inropare och publikkommunikatörer;
Pierre Ragnehag och Rolf Lunneborg.

Kom vid 18.30 och mingla innan debatten börjar klockan 19.00.

Välkomna!

 

Mer från PK Södra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem