• Publicistklubben

PK-DEBATT: Facebook-bossarna krävs på svar

Facebook möter publicisterna

Vän eller fiende? Facebook är en enorm maktfaktor som har förändrat medielandskapet för alltid.
Samtidigt har företaget varit nästintill omöjligt att ansvarsutkräva för journalister – anonymt, undvikande och obenäget att svara på frågor. Men ett allt mer pressat Facebook har tvingats ta kliv fram i offentligheten.
Sverige-chefen Sam Rihani, policyansvarig Janne Elvelid och chefen för mediesamarbeten John Severinson kommer till Publicistklubben på måndag.
På scenen möter de två av Sveriges vassaste publicister: Karin Olsson, kulturchef och stf utgivare Expressen, och Jan Helin, mediedirektör SVT.
Facebook kommer att bli grundligt utfrågade, från scenen och, hoppas vi, från publiken. 
Erik Wisterberg, reporter på Breakit som bevakat Facebook i många år har laddat upp med en rad frågor till Facebooks Sverige-chef.
Debatten leds som vanligt av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg.


Missa inte en unik chans att grilla Facebook-cheferna. 
Kom till Södra Teatern på måndag 11 november. Dörrarna öppnar 17.30, debatten börjar som vanligt 18.30.

Vad skulle du vilja ha svar på? Skicka gärna in din fråga till oss. Mejla anna.gullberg@publicistklubben.se eller kontakta oss via vår Facebooksida: www.facebook.com/publicistklubben

Kan du inte vara på plats? Vi livesänder debatten på Publicistklubbens hemsida www.publicistklubben.se och på Facebook.

Ps. Hungrig efter jobbet? Södra Teatern har tagit fram ett erbjudande för Publicistklubbens medlemmar, serveras i båda barerna:
Soppa med bratwurst, potatis och lök (Veganalternativ finns)

Soppa och bröd 75 kr
Med en öl 124 kr
Med ett glas vin 158 kr

Varmt välkomna!

Publicistklubben Stockholm

Mer från Debatt
PK Södra 20/10 – på Tivoli i Helsingborg

NÄR: Onsdag 20/10 klockan 18.00 VAR: Tivoli, Helsingborg Äntligen! Nu är det dags igen för AW med PK Södra – och den här gången är vi på Tivoli i Helsingborg! … Läs mer

PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem