• Publicistklubben

AW med PK Södra: Mediespaning 2020 + Lokaltidningen

När: Onsdagen 22 januari, 18:00-19:30. Dörrarna öppnas 17:30.

Var: Inkonst i Malmö.

PK Samtal: Mediespaning 2020

2019 kom att bli ett omvälvande år för mediebranschen, där exempelvis Bonnier köpte Mittmedia, Stampen sålde delar till norska Polaris, Telia köpte TV4 och CMore. Lägg därtill flera uppmärksammade publicistiska fällningar samt vaktombyten på flera ledande redaktörsstolar. Vad har mediebranschen att se fram emot eller frukta under 2020? Vilka framtidsspaningar har vår panel att bjuda på?

Paneldeltagare:

Rakel Chukri, kulturskribent, Sydsvenska Dagbladet

Mattias Larsson, reporter och krönikör, Kvällsposten Sport

Per Svensson, journalist, Dagens Nyheter

Jannik Hansen

Jannik Hansen: Om Lokaltidningen och gratistidningars framtid

Chefredaktören och Lokaltidningens samt Laholms Tidnings ansvariga utgivare Jannik Hansen gästar PK Södra för att samtala med Csaba Bene Perlenberg om hur gratistidningen ska hitta sin plats under HD-Sydsvenskan, vad det publicistiska uppdraget är och vad läsarna ska förvänta sig framöver. Samt: Finns det plats framöver för gratistidningar när tidningar lutar sig allt mer mot läsarintäkterna i stället?

Evenemanget är öppet för alla. Ta gärna med en kollega!

Bildcredd: TT (Chukri), KvP (Larsson).

Mer från PK Södra
PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson  Med den tredje tryckningen av reportageboken ”Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna… Läs mer

PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

HD:s nya chefredaktör, machomän och journalistikens framtid post-corona. Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem