• Publicistklubben

AW med PK Södra: Mediespaning 2020 + Lokaltidningen

När: Onsdagen 22 januari, 18:00-19:30. Dörrarna öppnas 17:30.

Var: Inkonst i Malmö.

PK Samtal: Mediespaning 2020

2019 kom att bli ett omvälvande år för mediebranschen, där exempelvis Bonnier köpte Mittmedia, Stampen sålde delar till norska Polaris, Telia köpte TV4 och CMore. Lägg därtill flera uppmärksammade publicistiska fällningar samt vaktombyten på flera ledande redaktörsstolar. Vad har mediebranschen att se fram emot eller frukta under 2020? Vilka framtidsspaningar har vår panel att bjuda på?

Paneldeltagare:

Rakel Chukri, kulturskribent, Sydsvenska Dagbladet

Mattias Larsson, reporter och krönikör, Kvällsposten Sport

Per Svensson, journalist, Dagens Nyheter

Jannik Hansen

Jannik Hansen: Om Lokaltidningen och gratistidningars framtid

Chefredaktören och Lokaltidningens samt Laholms Tidnings ansvariga utgivare Jannik Hansen gästar PK Södra för att samtala med Csaba Bene Perlenberg om hur gratistidningen ska hitta sin plats under HD-Sydsvenskan, vad det publicistiska uppdraget är och vad läsarna ska förvänta sig framöver. Samt: Finns det plats framöver för gratistidningar när tidningar lutar sig allt mer mot läsarintäkterna i stället?

Evenemanget är öppet för alla. Ta gärna med en kollega!

Bildcredd: TT (Chukri), KvP (Larsson).

Mer från PK Södra
Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Fatima Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

PK Södra LIVE: Aktivism, sportjournalistik under pandemin, kungahuset i media

När och var: Onsdagen 2 juni 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Aktivism och journalistik Går det att vara journalist och aktivist? Och var går gränsen egentligen? Mia-Marie Hammarlin, forskare vid… Läs mer

Nya styrelsemedlemmar i PK Södra 21/22

Årsmötet hölls i år digitalt den 22 april på grund av Coronarestriktionerna. Ett 20-tal medlemmar var med. Mötet leddes av avgående ordförande Csaba Bene Perlenberg. Till ny ordförande valdes Agneta… Läs mer

PK Södra LIVE: Clubhouse, klimatsmarta tidningar, guld från läsarintäkter

När och var: Torsdagen 25 februari 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Samtal: Den klimatsmarta papperstidningen På Bjärehalvön har den gratis lokaltidningen Bjäre NU tagit steget och blivit en klimatkompenserad tidning.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem