• Publicistklubben

PK DEBATT 10/2: Vem driver dreven?

På PK:s debattscen på måndag: Irena Pozar, Emanuel Karlsten, Anne Lagercrantz och Ivar Arpi.

Profilerade journalister lämnar sociala medier på grund av tonen, hatet och hoten. Vem driver dreven och vilken är agendan bakom?

Mediehusen uppmanar ofta sina medarbetare att vara aktiva på twitter samtidigt vittnar reportrar och krönikörer om att de står helt ensamma när drevet går. Hur påverkas journalistiken och vilket ansvar har arbetsgivarna?

Allra hetast brukar tonen vara på Twitter. En plattform med många formella och informella svenska makthavare, men samtidigt en mycket begränsad del av det totala offentliga samhället. Hur mycket utrymme ska twitterbråken ta? Och vad ska man tåla för en hälsosam fri debatt?Välkommen till PK-Debatt på Södra Teatern, måndag 10 februari klockan 18.30.

Medverkande:

@irena_pozar – Irena Pozar, chefredaktör Veckorevyn 

@emanuelkarlsten – Emanuel Karlsten, journalist 

@annelagercrantz – Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter 

@sebastian_bay – Sebastian Bay, forskare vid FOI:s enhet för assymetriska hot  

@iarpi – Ivar Arpi, ledarskribent Svenska Dagbladet 

Debattledare är Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg.

Har du frågor? Tagga oss på twitter @pk_stockholm före och under debatten #pkdebatt

PS. Det finns mat och dryck att köpa i bägge barerna från 17.30 då dörrarna öppnar.

Som vanligt webbsänder vi på Publicistklubbens hemsida och i vår Facebooksida.

Vi ses på Södra Teatern!

Mer från Debatt
PK Södra 20/10 – på Tivoli i Helsingborg

NÄR: Onsdag 20/10 klockan 18.00 VAR: Tivoli, Helsingborg Äntligen! Nu är det dags igen för AW med PK Södra – och den här gången är vi på Tivoli i Helsingborg! … Läs mer

PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem