• Publicistklubben

PK DEBATT 10/2: Vem driver dreven?

På PK:s debattscen på måndag: Irena Pozar, Emanuel Karlsten, Anne Lagercrantz och Ivar Arpi.

Profilerade journalister lämnar sociala medier på grund av tonen, hatet och hoten. Vem driver dreven och vilken är agendan bakom?

Mediehusen uppmanar ofta sina medarbetare att vara aktiva på twitter samtidigt vittnar reportrar och krönikörer om att de står helt ensamma när drevet går. Hur påverkas journalistiken och vilket ansvar har arbetsgivarna?

Allra hetast brukar tonen vara på Twitter. En plattform med många formella och informella svenska makthavare, men samtidigt en mycket begränsad del av det totala offentliga samhället. Hur mycket utrymme ska twitterbråken ta? Och vad ska man tåla för en hälsosam fri debatt?Välkommen till PK-Debatt på Södra Teatern, måndag 10 februari klockan 18.30.

Medverkande:

@irena_pozar – Irena Pozar, chefredaktör Veckorevyn 

@emanuelkarlsten – Emanuel Karlsten, journalist 

@annelagercrantz – Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter 

@sebastian_bay – Sebastian Bay, forskare vid FOI:s enhet för assymetriska hot  

@iarpi – Ivar Arpi, ledarskribent Svenska Dagbladet 

Debattledare är Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg.

Har du frågor? Tagga oss på twitter @pk_stockholm före och under debatten #pkdebatt

PS. Det finns mat och dryck att köpa i bägge barerna från 17.30 då dörrarna öppnar.

Som vanligt webbsänder vi på Publicistklubbens hemsida och i vår Facebooksida.

Vi ses på Södra Teatern!

Mer från Debatt
Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

Tekniskt fel – hela sändningen läggs ut i efterhand

Vid måndagens livesända PK-debatt med rubriken Korrarna och Corona inträffade ett sändningsavbrott efter cirka 45 minuter. Tyvärr gick det inte att få upp sändningen igen. Debatten spelades dock in, och… Läs mer

LIVE PK-Debatt: Korrarna om Corona

När andra länder stänger gränser och klappar igen skolor, restauranger och butiker så väljer Sverige att hålla stora delar av samhället öppet. Internationella medier rapporterar både kritiskt och imponerat om den… Läs mer

PK-debatt: Så sköter medierna klimatbevakningen

Het aktivism eller sval granskning? PK tar tempen på klimatjournalistiken Debatt med Björn Wiman, kulturchef DN, Erika Bjerström, Klimatkorrespondent SVT, Matilda Nyberg, Expressens klimatredaktion. Samtalet leds av Mats J Larsson,… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem