• Publicistklubben

PK:s årsmöte skjuts upp till hösten

Publicistklubben Stockholm flyttar fram årsmötet från april till september på grund av Coronasmittan. De nya bestämmelserna om förbud för folksamlingar över 50 personer avgjorde frågan.

– Med tanke på omständigheterna som råder kring bekämpningen av covid-19 så har styrelsen för PK Stockholm beslutat att skjuta årsmötet till höstens första debatt som hålls i september, säger Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg. 

PK Stockholms årsmöte är annonserat till 20 april, då nästa debatt också hålls. Den kommer precis som marsdebatten att genomföras utan publik i lokalen men livesändas.

Årsredovisning och verksamhetsberättelse kommer att distribueras till medlemmarna före 20 april, men själva årsmötet kommer att hållas först 7 september kl 17.00 på Södra Teatern, i samband med höstens första debatt.
Den av valnämnden föreslagna styrelsen kommer att fungera som en interimstyrelse fram till det uppskjutna årsmötet. 

Det innebär att interimstyrelsen från och med 20 april kommer att bestå av:

Ordförande: Robert Aschberg, Aftonbladet/TV3

Vice ordförande: Anna Gullberg, frilans

Sekreterare: Mats J Larsson, Dagens Nyheter

Programsekreterare: Katarina Andersson, TV4 & Breakit

Biträdande programsekreterare: Hugo Lavett, Banda Produktion

Biträdande programsekreterare: Evin Rubar, SVT

Klubbmästare: Inger Arenander, frilans

Skattmästare: Susanna Skarrie, Hem&Hyra

Medlemsansvarig: Kristina Thulin, TV4

Fondförvaltare: Clas Barkman, frilans

Kommunikationsansvarig: Rebecca Randhawa, SVT

Kommunikationsansvarig: Noa Bachner, Expressen

– Vi hoppas på medlemmarnas förståelse för styrelsens beslut. Det är omöjligt att genomföra ett demokratiskt genomfört årsmöte med en begränsning i deltagarantal, säger Robert Aschberg.

Styrelsen har undersökt möjligheterna att göra mötet till ett digitalt årsmöte men ser inte att det på ett säkert sätt går att tillgängliggöra det för alla som vill delta.

– Därför har vi istället beslutat oss för att skjuta på det, med valnämndens bifall, säger Robert Aschberg.

Mer från PK Stockholm
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

EU kan sätta press för att få Dawit Isaak fri

DEBATT Idag har den svenske journalisten och författaren Dawit Isaak suttit i fängelse i Eritrea i 20 år. Tre statsministrar och sex utrikesministrar har hittills misslyckats med att få honom… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem