• Publicistklubben

PK:s årsmöte skjuts upp till hösten

Publicistklubben Stockholm flyttar fram årsmötet från april till september på grund av Coronasmittan. De nya bestämmelserna om förbud för folksamlingar över 50 personer avgjorde frågan.

– Med tanke på omständigheterna som råder kring bekämpningen av covid-19 så har styrelsen för PK Stockholm beslutat att skjuta årsmötet till höstens första debatt som hålls i september, säger Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg. 

PK Stockholms årsmöte är annonserat till 20 april, då nästa debatt också hålls. Den kommer precis som marsdebatten att genomföras utan publik i lokalen men livesändas.

Årsredovisning och verksamhetsberättelse kommer att distribueras till medlemmarna före 20 april, men själva årsmötet kommer att hållas först 7 september kl 17.00 på Södra Teatern, i samband med höstens första debatt.
Den av valnämnden föreslagna styrelsen kommer att fungera som en interimstyrelse fram till det uppskjutna årsmötet. 

Det innebär att interimstyrelsen från och med 20 april kommer att bestå av:

Ordförande: Robert Aschberg, Aftonbladet/TV3

Vice ordförande: Anna Gullberg, frilans

Sekreterare: Mats J Larsson, Dagens Nyheter

Programsekreterare: Katarina Andersson, TV4 & Breakit

Biträdande programsekreterare: Hugo Lavett, Banda Produktion

Biträdande programsekreterare: Evin Rubar, SVT

Klubbmästare: Inger Arenander, frilans

Skattmästare: Susanna Skarrie, Hem&Hyra

Medlemsansvarig: Kristina Thulin, TV4

Fondförvaltare: Clas Barkman, frilans

Kommunikationsansvarig: Rebecca Randhawa, SVT

Kommunikationsansvarig: Noa Bachner, Expressen

– Vi hoppas på medlemmarnas förståelse för styrelsens beslut. Det är omöjligt att genomföra ett demokratiskt genomfört årsmöte med en begränsning i deltagarantal, säger Robert Aschberg.

Styrelsen har undersökt möjligheterna att göra mötet till ett digitalt årsmöte men ser inte att det på ett säkert sätt går att tillgängliggöra det för alla som vill delta.

– Därför har vi istället beslutat oss för att skjuta på det, med valnämndens bifall, säger Robert Aschberg.

Mer från PK Stockholm
Nya styrelsemedlemmar i Publicistklubben 2021/22

Fyra nya styrelsemedlemmar valdes in vid Publicistklubbens årsmöte. Mötet hölls på grund av coronarestriktioner helt digitalt. Lena Mellin, Aftonbladet, var årsmötesordförande. Ett 20-tal medlemmar deltog i mötet, som följdes av… Läs mer

Se hela debatten från 19/4: Kända män gråter ut – kladdig backlash?

Vi vill be så mycket om ursäkt för det tekniska strul som gjorde att livesändningen av debatten den 19/4 inte fungerade som den skulle. Nedan finns dock hela debatten bandad… Läs mer

Dagordning för årsmöte i Publicistklubbens Stockholmskrets

Nedan följer dagordning för årsmötet i Publicistklubbens Stockholmskrets. Mötet äger rum måndagen den 19 april 2021 kl 17.00 och hålls digitalt på Google Meet på grund av pandemin. Anmälan till… Läs mer

PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem