• Publicistklubben

PK Västra: Nytt datum för årsmöte 2020: 2/9

Nytt datum för PK Västras årsmöte, som har flyttats till hösten på grund av corona, är onsdagen 2 september 2020, på Göteborgs Litteraturhus.

Den nuvarande styrelsen sitter som interimsstyrelse fram tills dess.

Verksamhetsåret 2019/2020 var till största delen ett fint år, med många välbesökta kvällar. PK Västra fanns kvar i trakterna kring Järntorget, men på Göteborgs Litteraturhus och Folkteaterns restaurang Folk.

Den sista medlemskvällen innan viruset tvingade oss att ställa in blev debatten om swishjournalistik på Folk den 2 mars. Där deltog Dokus Sofie Löwenmark och frilansjournalisten Ola Sandstig samt moderatorn Kristina Hedberg.

Sedan dess har debattkvällarna satts på paus i PK Västra. Men styrelsemöten har vi löpande, om än digitalt. Vi väljer in medlemmar kontinuerligt: totalt välkomnade vi 43 nya publicister under verksamhetsåret.

På senaste styrelsemötet beslutade vi att testa med en digital medlemskväll 4 maj (mer info om den kommer snart), samt att dela ut ett antal extra stipendier under våren. Vårens kommande PK Västra-stipendier är inte kopplade till höstens stipendier som administreras av Hiertanämnden, utan kommer från PK Västras egna lokala fonder. Mer info om hur man söker kommer i mejl till PK Västramedlemmarna.

Trots att vi inte kan hålla årsmötet under april månad, som vi brukar, har vi gjort färdigt ekonomiredovisningar och verksamhetsberättelse. Redovisningarna är godkända av föreningens revisor och finns bifogade här. PK Västra förvaltar Pressmännens understöds- och stipendiekassa samt två externa fonder, Steen Priwins minnesfond och Fredbergska minnesfonden.

Att inte hålla årsmöte senast 30 april innebär att bryta mot stadgarna. Men under rådande omständigheter är det det minst dåliga valet. I sina allmänna råd från 1 april skriver Folkhälsomyndigheten ”Ideella föreningar bör om möjligt skjuta upp årsmöten och liknande”.
Tills vidare jobbar vi med en interrimsbudget, som också bifogas här.

Medlemsantalet i PK Västra är 564 (mars 2020).

Stort tack, alla medlemmar som kommit med goda idéer och bidragit till PK Västras arbete!

Styrelsen under året: Lasse Edfast, Sandra Foresti, Hanna Grahn, Victoria Greve, Mattias Hagberg, Linda Karlsson, Jazz Munteanu, Bo Sjökvist, Ellinor Svensson, Maria Domellöf-Wik (vice ordförande och kassaförvaltare), Petter Trens (adjungerad)

Lena Kvist (ordförande)

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 5/10: Stipendiekickoff och samtal om Belarus

Välkommen till Göteborgs Litteraturhus måndag 5/10 på stipendiekickoff, mingel och möte med Alina Yanchur. Dörrarna öppnas 17.30. PK Västra bjuder på dryck och snacks. Vi sänder live från Göteborgs Litteraturhus… Läs mer

PK Västra: Nytt studentpris delas ut på årsmötet

Publicistklubben Västras pris för bästa grävprojekt vid JMG går till ”Utan spaning ingen aning – så lever Göteborgs EU-medborgare på gatan”. Motivering:För en gediget utfört grävarbete om ett viktigt ämne,… Läs mer

PK Västra: Scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby på årsmötet 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Efter årsmötet blir det scensamtal med Johanna Bäckström Lerneby som skrivit boken ”Familjen”, om klankriminalitet i Göteborgsförorten Angered.… Läs mer

PK Västra håller årsmöte 2/9

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus onsdag 2 september, med start klockan 18.00. Årsmötet kommer att sändas digitalt. På grund av covid -19 kommer vi dessvärre att tvingas begränsa… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem