• Publicistklubben

Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben

Publicistklubben flyttar tillbaka till Kulturhuset

Kulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.
Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer PK Debatt att hållas i Panorama-salen, som rymmer 250 sittande gäster.
Vid höstpremiären av PK Debatt i början av september hade vi publik i salongen för första gången sedan i våras, och vi kommer att fortsätta med det efter rådande rekommendationer. Det innebär alltså plats för 50 personer i lokalen.
Bar och möjlighet att köpa något att äta finns som tidigare.

Höstens datum för PK-Debatt: kl 17.30 12 okt, 9 nov, 7 dec (debattstart 18.30.)


Varumärket Publicistklubben skyddas

Publicistklubben Sverige har ansökt om varumärkesskydd för namnen Publicistklubben och Publicistklubben Sverige, för att skydda namnet mot varumärkesintrång.
Sedan 1874 har Publicistklubben varit en samlingsplats för Sveriges publicister, med aktiva lokala kretsar i hela landet, nord, syd, öst och väst, förutom den största kretsen i Stockholm.
I veckan blev det känt att Sveriges Tidskrifter avser att byta namn på sin organisation till Sveriges Publicister. Ur Publicistklubbens perspektiv vore det ett olyckligt byte, där risken för sammanblandning blir stor. Styrelsen har därför valt att ansöka om varumärkesskydd hos PRV.
“Det finns en uppenbar risk för sammanblandning eftersom vi heter Publicistklubben Sverige och de vill kalla sig Sveriges Publicister. Det vore väldigt olyckligt”, säger Robert Aschberg, ordförande i Publicistklubben.


Till sist…
Missade du höstpremiären av PK-Debatt 9 september? Kvällen handlade om jobbet under Coronaåret och vilka svårigheter det inneburit att få ut uppgifter från myndigheter. Men också samtal kring utmaningen med att jobba på distans.

Du kan se debatterna i efterhand här:
Virusets verkan – myndigheterna mörkar med Robin Folkö, Eskilstuna-Kuriren, Lena Mellin, Aftonbladet, Günther Mård, Företagarna, och Helene Lindstrand, presschef SKR.Coronaeffekten på journalistjobbet med Marcus Gustafsson, Omni, Titti Schultz, P4 Extra och Jonas Alsgren, Kalla Fakta:

Publicistklubbens styrelse
23 september 2020

Mer från PK Stockholm
Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

Kallelse: Publicistklubbens årsmöte 7/9 på Södra Teatern

Publicistklubbens uppskjutna årsmöte hålls 7 september kl 17.00, med ett maximalt deltagarantal av 50 personer på plats och övriga deltagare via länk. Se nedan för instruktioner kring deltagande. Publicistklubben Stockholm… Läs mer

2000 namnunderskrifter överlämnas till Kina – idag kräver vi #FreeGuiMinhai

Över 2000 har skrivit på det öppna brevet till Kina att släppa svenske förläggaren Gui Minhai fri. Idag klockan 12 överlämnades underskrifterna vid en ceremoni utanför ambassaden. Samtidigt inleddes Publicistklubbens… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem