• Publicistklubben

Flytt till Kulturhuset och varumärkesskydd – Medlemsnytt Publicistklubben

23/9 Medlemsnytt Publicistklubben

Publicistklubben flyttar tillbaka till Kulturhuset

Kulturhuset är nu färdigrenoverat. Det innebär att Publicistklubben lämnar Södra Teatern och flyttar tillbaka till Sergels Torg.
Med start nästa debatt, 12 oktober, kommer PK Debatt att hållas i Panorama-salen, som rymmer 250 sittande gäster.
Vid höstpremiären av PK Debatt i början av september hade vi publik i salongen för första gången sedan i våras, och vi kommer att fortsätta med det efter rådande rekommendationer. Det innebär alltså plats för 50 personer i lokalen.
Bar och möjlighet att köpa något att äta finns som tidigare.

Höstens datum för PK-Debatt: kl 17.30 12 okt, 9 nov, 7 dec (debattstart 18.30.)


Varumärket Publicistklubben skyddas

Publicistklubben Sverige har ansökt om varumärkesskydd för namnen Publicistklubben och Publicistklubben Sverige, för att skydda namnet mot varumärkesintrång.
Sedan 1874 har Publicistklubben varit en samlingsplats för Sveriges publicister, med aktiva lokala kretsar i hela landet, nord, syd, öst och väst, förutom den största kretsen i Stockholm.
I veckan blev det känt att Sveriges Tidskrifter avser att byta namn på sin organisation till Sveriges Publicister. Ur Publicistklubbens perspektiv vore det ett olyckligt byte, där risken för sammanblandning blir stor. Styrelsen har därför valt att ansöka om varumärkesskydd hos PRV.
“Det finns en uppenbar risk för sammanblandning eftersom vi heter Publicistklubben Sverige och de vill kalla sig Sveriges Publicister. Det vore väldigt olyckligt”, säger Robert Aschberg, ordförande i Publicistklubben.


Till sist…
Missade du höstpremiären av PK-Debatt 9 september? Kvällen handlade om jobbet under Coronaåret och vilka svårigheter det inneburit att få ut uppgifter från myndigheter. Men också samtal kring utmaningen med att jobba på distans.

Du kan se debatterna i efterhand här:
Virusets verkan – myndigheterna mörkar med Robin Folkö, Eskilstuna-Kuriren, Lena Mellin, Aftonbladet, Günther Mård, Företagarna, och Helene Lindstrand, presschef SKR.Coronaeffekten på journalistjobbet med Marcus Gustafsson, Omni, Titti Schultz, P4 Extra och Jonas Alsgren, Kalla Fakta:

Publicistklubbens styrelse
23 september 2020

Mer från PK Stockholm
Nya styrelsemedlemmar i Publicistklubben 2021/22

Fyra nya styrelsemedlemmar valdes in vid Publicistklubbens årsmöte. Mötet hölls på grund av coronarestriktioner helt digitalt. Lena Mellin, Aftonbladet, var årsmötesordförande. Ett 20-tal medlemmar deltog i mötet, som följdes av… Läs mer

Se hela debatten från 19/4: Kända män gråter ut – kladdig backlash?

Vi vill be så mycket om ursäkt för det tekniska strul som gjorde att livesändningen av debatten den 19/4 inte fungerade som den skulle. Nedan finns dock hela debatten bandad… Läs mer

Dagordning för årsmöte i Publicistklubbens Stockholmskrets

Nedan följer dagordning för årsmötet i Publicistklubbens Stockholmskrets. Mötet äger rum måndagen den 19 april 2021 kl 17.00 och hålls digitalt på Google Meet på grund av pandemin. Anmälan till… Läs mer

PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem