• Publicistklubben

PK Södra LIVE: Belarus, Strotsev, USA-valet och DN:s Skåne-satsning

När och var: Onsdagen 4 november 18:00 via Facebook Live/Youtube.

PK Samtal: Per T Ohlsson om USA-bevakningen och presidentvalet

Per T Ohlsson. Foto: Emil Malmborg/Bonniers Förlag AB.

Vem som blir amerikansk president under de kommande fyra åren kan fortfarande vara oavgjort då Sydsvenska Dagbladets Senior Columnist Per T Ohlsson, aktuell med boken ”Albert Bonnier och hans tid”, gästar PK Södra för att prata om den svenska USA-bevakningen och medias rapportering om Donald Trump under de gångna fyra åren.

EXTRAINSATT: Belaruriska journalisten Andrus Klikunou om mediesituationen i diktaturen

Journalisten Andres Klikunou, som till vardags är koordinator för kampanjen ”For Freelance!” vid Belarusiska Journalistförbundet (BAJ) samt styrelseledamot i samma förbund, pratar med PK Södra om situationen för medier och journalister i Belarus och hur de folkliga protesterna mot det hårt kritiserade presidentvalet presidentvalet har påverkat förutsättningarna för den inhemska rapporteringen.

PK Samtal: Per Bergström om Malmöförlaget Rámus fängslade belarusiska poet Dmitrij Strotsev

Dmitrij Strotsev. Foto: Rámus Förlag.

Onsdagen den 21 oktober försvann den belaruriska poeten Dmitrij Strotsev efter att ha deltagit i de pågående protesterna i Minsk. Dagen efter fanns hans namn på listor över fängslade i det ökända Akrestsina-häktet i Minsk, med en aviserad fångtid på 13 dagar. Den ryskspråkiga poeten blev därmed en politisk fånge.

Strotsevs svenska förläggare Per Bergström vid Malmö-förlaget Rámus besöker PK Södra för att berätta om deras arbetsrelation med Dmitrij Strotsev och om insatsen förlaget gjort för att väcka uppmärksamhet kring hans fall.

Och så blir det kanske en och annan fråga om en annan känd poet som ges ut av Rámus Förlag i Malmö: Årets Nobelprisvinnare i Litteratur, den amerikanska poeten Louise Glück.

Per Bergström. Foto: Rámus Förlag.

PK Samtal: Martin Jönsson om DN:s Skåne-satsning

Martin Jönsson. Foto: Anette Nantell

Efter Göteborg kommer Malmö. Dagens Nyheter har meddelat att tidningen öppnar redaktion i Malmö och nyanställer fyra reportrar och en fotograf med syfte att bättre bevaka Skåne och Öresundsregionen. Redaktionen slår upp portarna i februari/mars 2021. Martin Jönsson, redaktionell utvecklare på DN och en av de två ansvariga projektledarna för satsningen, utfrågas om vad för slags journalistik DN vill göra i Skåne.

•••

På grund av de nya lokala restriktionerna som gäller i Skåne kommer PK Södras event tyvärr att behöva hållas utan publik och närvarande medlemmar. Däremot kan alla se arrangemanget live kl 18:00 på onsdagen den 4/11 på vår Facebook-sida eller på Youtube. Evenemanget går givetvis att beskåda även efter sändningen.

Mer från PK Södra
PK Södra FILM: ”Mordet på en tidning”, 20 år efter Arbetet – FRAMSKJUTET

P G A de nya rekommendationerna från regeringen och FHM 16/11 har vi valt att skjuta upp evenemanget till våren. Vi återkommer med information när vi vet mer. När och… Läs mer

PK Södra Årsmöte 8/10

När: 8/10 klockan 18:00. Var: På Inkonst i Malmö, Bergsgatan 29. Baren håller öppet för förfriskningar. För vem: Medlemmar i Publicistklubben. ANNA BUBENKO GÄSTAR ÅRSMÖTET Journalisten Anna Bubenko (SR) utsågs tidigare i… Läs mer

PK Södra LIVE: Koranbränning och kravaller, författarbesök och Dawit Isaak-biblioteket

När och var: Tisdagen 15 september 18:00 via Facebook Live/Youtube. PK Intervju: Henrik Brandão Jönsson  Med den tredje tryckningen av reportageboken ”Där solen aldrig går ned: hur världens mest sorgsna… Läs mer

PK Södra LIVE: HD:s nya chefred, machomän (?) och post-corona.

HD:s nya chefredaktör, machomän och journalistikens framtid post-corona. Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem