• Publicistklubben

Framtidens mat och journalistikens villkor

Missade du evenemanget om Framtidens mat och journalistikens villkor? Då kan du ta del av det här!

Fotografen Erik Abels och journalisten Anna Liljemalm berättade om hur de letade efter framtidens mat hela vägen till djungeln i Nepal – via Svalbard, Nederländerna och Kenya. I deras bok Frö får vi läsa om fröernas viktiga, men ofta bortglömda roll i den globala matproduktionen. Anna och Erik delade med sig om berättelser från deras reportageresor, arbetet med boken och hur de som frilansare har lyckats finansiera det hela.

Under kvällen berättade också frilansjournalisten och författaren Arne Müller och Tim Andersson från Barents Press om deras spännande bokprojekt.

Här kan du ta del av samtalet som sändes live den 5 november.

Evenemanget med en gemensam after work ägde rum innan de striktare allmänna råden infördes i länet, på ett så coronasäkert sätt som det nu är möjligt.
Mer från PK Norra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem