• Publicistklubben

Framtidens mat och journalistikens villkor

Missade du evenemanget om Framtidens mat och journalistikens villkor? Då kan du ta del av det här!

Fotografen Erik Abels och journalisten Anna Liljemalm berättade om hur de letade efter framtidens mat hela vägen till djungeln i Nepal – via Svalbard, Nederländerna och Kenya. I deras bok Frö får vi läsa om fröernas viktiga, men ofta bortglömda roll i den globala matproduktionen. Anna och Erik delade med sig om berättelser från deras reportageresor, arbetet med boken och hur de som frilansare har lyckats finansiera det hela.

Under kvällen berättade också frilansjournalisten och författaren Arne Müller och Tim Andersson från Barents Press om deras spännande bokprojekt.

Här kan du ta del av samtalet som sändes live den 5 november.

Evenemanget med en gemensam after work ägde rum innan de striktare allmänna råden infördes i länet, på ett så coronasäkert sätt som det nu är möjligt.
Mer från PK Norra Norrland
Grattis Norran! 2019 års vinnare av Silversleven

PK Norra Norrlands allra finaste pris gick till journalisterna Jenny Pettersson och Ulrika Nohlgren på Norran – igen. Motiveringen för 2019 års Silverslev lyder: ”De genomarbetade och tonsäkra artiklarna om… Läs mer

Årsmötet genomfört – här är nya styrelsen

PK-medlemmar, Vi genomförde ett lyckat digitalt årsmöte, torsdagen den 2 april, och återkommer med en spännande debatt framöver i någon form. PK Norras styrelse 2020:Anne Pettersson, ordförande (omval).Magdalena Martinsson, vice… Läs mer

PK Norra: Digitalt årsmöte i coronatider

PK-medlemmar, Vi lever i osäkra tider och styrelsen vill inte bidra till eventuell smittspridning bland våra samhällsviktiga kollegor. Därför har vi beslutat att årsmötet ska genomföras digitalt, samma tid som utannonserats, torsdagen den… Läs mer

De nominerade är: Silversleven 2019

Svettigare än någonsin, med rekordmånga nominerade. Äntligen har vi nöjet att få berätta att styrelsen har godkänt inte mindre än fem starka nomineringar till priset Silversleven 2019. Vinnaren tillkännages när… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem