• Publicistklubben

Framtidens mat och journalistikens villkor

Missade du evenemanget om Framtidens mat och journalistikens villkor? Då kan du ta del av det här!

Fotografen Erik Abels och journalisten Anna Liljemalm berättade om hur de letade efter framtidens mat hela vägen till djungeln i Nepal – via Svalbard, Nederländerna och Kenya. I deras bok Frö får vi läsa om fröernas viktiga, men ofta bortglömda roll i den globala matproduktionen. Anna och Erik delade med sig om berättelser från deras reportageresor, arbetet med boken och hur de som frilansare har lyckats finansiera det hela.

Under kvällen berättade också frilansjournalisten och författaren Arne Müller och Tim Andersson från Barents Press om deras spännande bokprojekt.

Här kan du ta del av samtalet som sändes live den 5 november.

Evenemanget med en gemensam after work ägde rum innan de striktare allmänna råden infördes i länet, på ett så coronasäkert sätt som det nu är möjligt.
Mer från PK Norra Norrland
Grattis! Vinnaren av Silversleven 2020

PK-medlemmar, På lördagen avslöjade vi att Folkbladet och journalisten Camilla Stenlund tilldelas Silversleven 2020 för sin granskning ”Håll käften och lyd”. Motiveringen lyder: ”Folkbladets reporter Camilla Stenlund la örat mot arbetsgolvet, lyssnade till… Läs mer

Missa inte: Prisutdelning av Silversleven på dansbanan

Välkommen till prisutdelning av Silversleven Äntligen är det dags att få träffas i verkligheten. Det gör vi på så coronasäkert vis som vi kan tänka oss, genom att boka dansbanan… Läs mer

Inspiration: I förövarnas spår

Välkomna till digital inspirationsföreläsning, tisdagen den 25 maj: Tid: Tisdag 25 maj, 19:30.Plats: Digitalt via teams. Anslut på din dator eller mobilappKlicka här för att delta i mötet. Välkomna! Läs mer

Silversleven: De nominerade ÄR:

PK-medlemmar, Äntligen har vi nöjet att få berätta att styrelsen har godkänt inte mindre än fyra starka nomineringar till priset Silversleven 2020. Vinnaren tillkännages när priset delas ut, preliminärt lördagen… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem