• Publicistklubben

PK Södra LIVE: Patrik Lundberg, Arkivdyket och Sandra Martinsson

När och var: Onsdagen 9 december 18:15 via Facebook Live/Youtube.

Sandra Martinsson. Foto: SR/Privat.

PK Samtal: Sandra Martinsson

I höstas återvände Sandra Martinsson till Sveriges Radio som kanalchef för P4 Malmöhus. Efter att ha arbetat inom SR sedan 2007 och vid P4 Malmöhus som bland annat producent och programledare sedan 2009 sadlade Martinsson om och blev Communications Manager på inredningskedjan Jysk. Men hur är det att gå mellan journalistiken och kommunikationsjobb och kanske tillbaka till journalistiken igen, som många journalister gör i dag? Vilka insikter och lärdomar drog Martinsson? Vad lockade henne till kommunikationssfären och vad lockade henne tillbaka till publicistiken? Ett samtal om dagens arbetsmarknad och hur det påverkar och utmanar, och om det förändrar, mediebranschen.

PK Samtal: Arkivdyket med Linn Björnsdotter

I ett år där content blivit mångas terapi och strömningstjänsterna tävlar om vår uppmärksamhet med nya storsatsningar, har SVT:s Öppet Arkiv fångat poeten Linn Björnsdotters och komikern Marcus Tjåde Anderssons uppmärksamhet. Tillsammans startade de nyligen podden Arkivdyket, där de i varje avsnitt gräver ner sig i ett avsnitt av en klassisk svensk TV-produktion, nu senast om Pelle Svanslös julkalender från 1997.

Linn Björnsdotter gästar PK Södra för ett samtal om lockelsen med retro, tillgänglighet och vad vi kan lära oss om det som producerades för länge sedan.

Patrik Lundberg. Foto: Stefan Tell/Albert Bonniers Förlag.

PK Samtal: Patrik Lundberg

Det har varit ett händelserikt år för författaren och journalisten Patrik Lundberg. Boksläpp, sommarprat och nytt jobb på Dagens Nyheter som reporter och krönikör.

Lundberg gästar PK Södra för ett samtal om hans första roman för vuxna, Fjärilsvägen samt om det gångna året.

•••

Mer från Debatt
PK-debatt 17/5: Utfryst och mjutad – cancelkulturens kraft

Den amerikanska cancelkulturen nådde Sverige med full kraft under #metoo. Med hjälp av sprängkraften i sociala medier har ett mäktigt vapen skapats. Cancelkultur, deplattformering – få vill erkänna att de… Läs mer

Se hela debatten från 19/4: Kända män gråter ut – kladdig backlash?

Vi vill be så mycket om ursäkt för det tekniska strul som gjorde att livesändningen av debatten den 19/4 inte fungerade som den skulle. Nedan finns dock hela debatten bandad… Läs mer

PK-debatt 19/4: Kända män gråter ut – Kladdig backlash?

Två våldtäktsanklagade kända män har fått enormt medieutrymme för sina egna partsinlagor, samtidigt som de kvinnor som anmält dem stått i skuggan av strålkastarljuset. Toppjuristen Göran Lambertz höll en livesänd… Läs mer

Uttalande: Frige Gui Minhai!

Tre år sedan den svenske medborgaren Gui Minhai kidnappades på tåg i Kina I dag (20/1) präglas nyhetsförmedlingen av den för demokratin så viktiga installationen av USAs president Joe Biden.… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem