• Publicistklubben

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00.

På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på plats. Livesändningen går via Facebook men kan ses även av medlemmar som inte Facebook, genom streaminglänken som mejlas ut före mötet.

På agendan: Val av styrelse för verksamhetsåret 2021/2022 samt genomgång av bokslut.

Motioner ska skickas till publicistklubbenvastra@gmail.com senast 14 dagar före årsmötet, det vill säga senast måndag 29 mars.

VALBEREDNINGENS FÖRSLAG TILL STYRELSE PK VÄSTRA 2021–22

Ordförande: Lena Kvist (omval)

Kassaförvaltare: Maria Domellöf-Wik (omval)

Ledamot: Lasse Edfast (omval)

Ledamot: Karwan Faraj (omval)

Ledamot: Hanna Grahn (omval)

Ledamot: Victoria Greve (omval)

Ledamot: Lars Näslund (omval)

Ledamot: Bo Sjökvist (omval)

Ledamot: Cornelia Smedberg (tidigare adjungerad)

Ledamot: Ulrika Tengby Holm (omval)

Ledamot: Petter Trens (omval)

PK Västras representant i Hiertanämnden: Åke Lundgren

Valnämnden har bestått av Malin Claussen, Fanny Wijk och Aldijana Talic.

Annat förslag till styrelse än valnämndens skall senast en vecka före årsmötet skickas till publicistklubbenvastra@gmail.com, med kopia till nuvarande sekreterare Mattias Hagberg: mattias.hagberg@textverk.se

Ekonomirapport och övriga handlingar skickas ut med påminnelsen, minst två veckor före mötet.

Kommentarer eller frågor skickas till publicistklubbenvastra@gmail.com

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra LIVE: Digital AW med quiz på onsdag 3/3

Premiär för PK Västras digitala journalistquiz onsdagen 3/3 klockan 18.00–ca 19.30. Quizmakare är Jonathan Eklund. Vi delar ut superfina priser, bland annat restaurangpresentkort.  Du måste inte anmäla dig i förväg – men gå… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem