• Publicistklubben

PK Norra: Årsmöte 22/4 och Linda Hedenljung

Linda Hedenljung. Foto: Andreas Olsen, ÖP.


Hej PK-medlemmar!

Ett år går snabbt och nu är tid att summera, välja om eller välja nytt och blicka framåt igen.

Nu kallar vi till årsmöte för Publicistklubben Norra Norrland. Efter det digitala mötet minglar vi vidare och delar våra upplevelser av att jobba under extrema pandemiåret.

P4 Västerbottens Kalle Vannmoun har sänt lokala nyheter, lett hela redaktionens nyhetsarbete, jobbat som digital snabbreporter och dessutom gjort rikstäckande radioprogram om psykiatrireformen – från sin källare i Vindeln.

Med den äran får vi också en inspirationsföreläsning av:

Östersunds-Postens Linda Hedenljung som fick Publicistklubbens Stora Pris 2020

Motiveringen lyder: ”Med mod och stor integritet har Linda Hedenljung under flera år granskat den hyllade fotbollsklubben Östersunds FK i sin egen hemstad och avslöjat skumraskaffärerna i skuggan av de sportsliga framgångarna”.

Linda Hedenljung är snart aktuell med sin bok och lovar att bjuda på sina bästa tips till oss som vill ha bättre kunskap för att granska näringslivet och de kommunala bolagen.


Plats: Digitalt möte via separat inbjudan.
Tid: Torsdag 22 april klockan 18.00

Välkomna!

Mer från PK Norra Norrland
PK Debatt 4/10: När journalisten blir influencer

Se senaste debatten här. Läs mer

Niklas Orrenius om Lars Vilks

Söndagen 3/10 avled konstnären Lars Vilks i samband med en trafikolycka. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg intervjuade journalisten och författaren Niklas Orrenius om Lars Vilks eftermäle och betydelse för debatten om… Läs mer

DEBATT: När journalisten blir influencer

NÄR PUBLICISTEN BLIR INFLUENCER PK-Debatt 4 oktober, kl 18.30 Hur värnar enskilda reportrar och medieföretag trovärdighet och oberoende? Vad kan man göra och vad kan man inte göra som journalist?… Läs mer

Farida Nekzad är årets Anna Politovskaja-pristagare

Årets mottagare av priset till Anna Politovskajas minne är den afghanska journalisten Farida Nekzad, som lyckades fly landet när talibanerna tog över. Här intervjuas hon av Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg: Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem