• Publicistklubben

PK Norra: Årsmöte 22/4 och Linda Hedenljung

Linda Hedenljung. Foto: Andreas Olsen, ÖP.


Hej PK-medlemmar!

Ett år går snabbt och nu är tid att summera, välja om eller välja nytt och blicka framåt igen.

Nu kallar vi till årsmöte för Publicistklubben Norra Norrland. Efter det digitala mötet minglar vi vidare och delar våra upplevelser av att jobba under extrema pandemiåret.

P4 Västerbottens Kalle Vannmoun har sänt lokala nyheter, lett hela redaktionens nyhetsarbete, jobbat som digital snabbreporter och dessutom gjort rikstäckande radioprogram om psykiatrireformen – från sin källare i Vindeln.

Med den äran får vi också en inspirationsföreläsning av:

Östersunds-Postens Linda Hedenljung som fick Publicistklubbens Stora Pris 2020

Motiveringen lyder: ”Med mod och stor integritet har Linda Hedenljung under flera år granskat den hyllade fotbollsklubben Östersunds FK i sin egen hemstad och avslöjat skumraskaffärerna i skuggan av de sportsliga framgångarna”.

Linda Hedenljung är snart aktuell med sin bok och lovar att bjuda på sina bästa tips till oss som vill ha bättre kunskap för att granska näringslivet och de kommunala bolagen.


Plats: Digitalt möte via separat inbjudan.
Tid: Torsdag 22 april klockan 18.00

Välkomna!

Mer från PK Norra Norrland
Silversleven 2020 – nomineringen öppen!

PK-medlemmar, Nu har vi våren i sikte och börjar med att uppmana er att komma in med nomineringar till Silversleven 2020. Tanken är att prisutdelningen ska ske under våren. Förhoppningsvis… Läs mer

Magnus Sundberg är årets Hiertastipendiat

Fotografen och journalisten Magnus Sundberg utses till  Publicistklubbens Hiertastipendiat 2021 för att studera den hotade pressfriheten i Polen. I vårt grannland Polen begränsas pressfriheten alltmer av den styrande regimen. Magnus… Läs mer

71 journalister delar på 1,9 miljoner i stipendier

Publicistklubbens Hiertanämnd har fördelat årets stipendier till svenska journalister. Nästan 1,9 miljoner kronor delas ut till 71 av drygt 300 sökande. Här är listan: Språk Magnus Erlandsson, Limhamn, får 32… Läs mer

Grattis Norran! 2019 års vinnare av Silversleven

PK Norra Norrlands allra finaste pris gick till journalisterna Jenny Pettersson och Ulrika Nohlgren på Norran – igen. Motiveringen för 2019 års Silverslev lyder: ”De genomarbetade och tonsäkra artiklarna om… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem