• Publicistklubben

PK Norra: Årsmöte 22/4 och Linda Hedenljung

Linda Hedenljung. Foto: Andreas Olsen, ÖP.


Hej PK-medlemmar!

Ett år går snabbt och nu är tid att summera, välja om eller välja nytt och blicka framåt igen.

Nu kallar vi till årsmöte för Publicistklubben Norra Norrland. Efter det digitala mötet minglar vi vidare och delar våra upplevelser av att jobba under extrema pandemiåret.

P4 Västerbottens Kalle Vannmoun har sänt lokala nyheter, lett hela redaktionens nyhetsarbete, jobbat som digital snabbreporter och dessutom gjort rikstäckande radioprogram om psykiatrireformen – från sin källare i Vindeln.

Med den äran får vi också en inspirationsföreläsning av:

Östersunds-Postens Linda Hedenljung som fick Publicistklubbens Stora Pris 2020

Motiveringen lyder: ”Med mod och stor integritet har Linda Hedenljung under flera år granskat den hyllade fotbollsklubben Östersunds FK i sin egen hemstad och avslöjat skumraskaffärerna i skuggan av de sportsliga framgångarna”.

Linda Hedenljung är snart aktuell med sin bok och lovar att bjuda på sina bästa tips till oss som vill ha bättre kunskap för att granska näringslivet och de kommunala bolagen.


Plats: Digitalt möte via separat inbjudan.
Tid: Torsdag 22 april klockan 18.00

Välkomna!

Mer från PK Norra Norrland
Grattis! Vinnaren av Silversleven 2020

PK-medlemmar, På lördagen avslöjade vi att Folkbladet och journalisten Camilla Stenlund tilldelas Silversleven 2020 för sin granskning ”Håll käften och lyd”. Motiveringen lyder: ”Folkbladets reporter Camilla Stenlund la örat mot arbetsgolvet, lyssnade till… Läs mer

Missa inte: Prisutdelning av Silversleven på dansbanan

Välkommen till prisutdelning av Silversleven Äntligen är det dags att få träffas i verkligheten. Det gör vi på så coronasäkert vis som vi kan tänka oss, genom att boka dansbanan… Läs mer

Inspiration: I förövarnas spår

Välkomna till digital inspirationsföreläsning, tisdagen den 25 maj: Tid: Tisdag 25 maj, 19:30.Plats: Digitalt via teams. Anslut på din dator eller mobilappKlicka här för att delta i mötet. Välkomna! Läs mer

Silversleven: De nominerade ÄR:

PK-medlemmar, Äntligen har vi nöjet att få berätta att styrelsen har godkänt inte mindre än fyra starka nomineringar till priset Silversleven 2020. Vinnaren tillkännages när priset delas ut, preliminärt lördagen… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem