• Publicistklubben

PK Västra LIVE 3/5 18.00: Göteborgs mediehistoria

Göteborgs mediehistoria är just nu föremål för vad som verkar vara ovanligt mycket uppmärksamhet. Tre aktuella böcker kan betraktas som tydliga tecken på det. De presenteras den 3 maj under en livesänd samtalskväll av Publicistklubbens västra krets ochSvensk Mediehistorisk Förening. Två av dem kom redan förra året. En om radio och TV i Göteborg under hundra år (1920-2020), En himla massa program av medieforskaren Lars-Åke Engblom och en om Göteborgspressen under samma period, Många tidningar var det av ekonomihistorikern Sverker Jonsson. I båda böckerna skildras den starka centralisering som präglat mediebranschen och de konsekvenser den medfört för Göteborg. Den tredje boken, Tidningsliv i Göteborg av GP-journalisterna Hanna Tornbrant och Maria Domellöf-Wik, släpps inom kort. Den består av intervjuer med tio kvinnor som tidigt anställdes på den mansdominerade Göteborgs-Posten – de flesta på redaktionen – och som sedan förblev tidningen trogna. Alla författarna medverkar vid seminariet som måndagen den 3 maj klockan 18 sänds från Litteraturhuset i Göteborg. Det blir två samtal, som båda leds av Lena Kvist, kulturchef på Borås Tidning och ordförande i PK Västra – ett med Lars-Åke Engblom och Sverker Jonsson och ett med Hanna Tornbrant och Maria Domellöf-Wik.


PROGRAM
18.00 Tidningsliv i Göteborg
Hanna Tornbrant och Maria Domellöf-Wik
Frågestund 18.30 En himla massa program & Många tidningar var det
Lars-Åke Engblom och Sverker Jonsson
Frågestund Ca 19.15 Avslutning      Välkommen att följa livesändningen 3 maj genom länken här!

Mer från PK Västra
PK Västra LIVE 3/6: Gangsterrap, dödsskjutningar och krimjournalistik som det nya socialreportaget?

PK Västra sänder live från Göteborgs Litteraturhus 3/6 klockan 19.00. Gängkriminaliteten har under lång tid legat högt på den politiska dagordningen. En färsk rapport från BRÅ visar att Sverige ligger… Läs mer

PK Västra LIVE 12/4: Johan Persson & Anna Roxvall om vägen genom öknen

I läckande gummibåtar tog sig flyktingarna över Medelhavet – innan EU:s ledare triumferande satte stopp. Fotografen Johan Persson & reportern Anna Roxvall har rest i den europeiska migrationspolitikens spår genom… Läs mer

PK Västra: Årsmöte i Göteborg 12/4

PK Västra håller årsmöte på Göteborgs Litteraturhus måndag 12 april 2021, med start klockan 18.00. På grund av covid -19 kommer vi att hålla årsmötet endast digitalt, utan deltagare på… Läs mer

PK Västra LIVE: Digital AW med quiz på onsdag 3/3

Premiär för PK Västras digitala journalistquiz onsdagen 3/3 klockan 18.00–ca 19.30. Quizmakare är Jonathan Eklund. Vi delar ut superfina priser, bland annat restaurangpresentkort.  Du måste inte anmäla dig i förväg – men gå… Läs mer

Läs mer om:

Om Publicistklubben

PK:s viktigaste uppgifter är två: Att slå vakt om tryck- och yttrandefriheten och att främja debatt. Båda är lika viktiga. Du behöver PK, eftersom du och tusentals PK-medlemmar i hela landet skapar en konkret arena för det offentliga samtalet i Sverige. PK är en av de viktigaste platserna för det publicistiska samtalet.

Läs mer om oss

Bli medlem

Publicistklubben har nyligen fördelat drygt två miljoner kronor i stipendier. Vill du i framtiden vara med och dela på dessa behöver du vara medlem.

Bli medlem